Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

10 tipp a biztonságos és kényelmes gyerekszoba világításhoz

Beküldve - - - Gyerekszoba
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 768 megjelenés
 • Nyomtatás

A gyerekszoba világítás ugyanolyan fontos, mint otthonunk más területei esetén, sőt itt különös figyelemmel kell lennünk a biztonságra is. Így egy jó gyereklámpának egyszerre kell biztonságosnak lenni és illeszkednie a szoba színvilágához, berendezéséhez. A gyereklámpa típusuk között léteznek mennyezetre szerelhető, falai, és asztali változatok – és persze bőséges választék van az éjszaki fényeket illetően is. A gyerekszoba a kicsik nappalija és hálója is egyben, így többféle tevékenység színtere és ezt a világítás kapcsán is érdemes figyelembe venni.

 

1. Az izzó forró! Ügyeljen, arra, hogy a gyermek ne férjen hozzá a fényforrásokhoz, így megelőzhetőek a súlyos égési sérülések. A LED fényforrások nem termelnek nagy hőt, így kevésbé melegszenek.

2. Az áramütés elkerülése érdekében ügyeljünk, hogy a vezetékek lehetőleg ne legyenek elérhető helyen. Kisgyermekek számára érdekesek és persze rendkívül veszélyesek lehetnek a konnektorok. A biztonsági vakdugó egy egyszerű, olcsó és nagyon praktikus gyermekbiztonsági eszköz a balesetek elkerülése ellen, és ezt a lakás többi helyiségben is érdemes használni.

3. Az éles fények zavaróan hatnak, ilyenkor nem ajánlatos házi módszerekkel kísérletezni. A lámpák papírral, textillel vagy bármi mással történő letakarása igencsak tűzveszélyes.

4. Fali fényerő-szabályozóval a világítást az igényekhez mérten alakíthatjuk.

5. Törött üveg, szilánkok! Az üvegbúra és az izzó eltörhet, biztonsági szempontból érdemes, szintetikus anyagból, készült vagy textil ernyős gyereklámpákat választani. Léteznek, olyan izzók, amelyek szintetikus védőburokkal vannak ellátva, törés esetén ez a burok véd az üvegszilánkoktól.

6. Amikor a kisgyermekek félnek a sötétben, a szülők sokszor felkapcsolva hagyják a világítást, ez túl nagy fény is lehet, ami megzavarhatja az éjszaka ritmusát és alvászavarokat okozhat. A gyerekeknek tervezett Philips Soft Pals éjszaki fények, lágyan világítanak, barátságos külsejükkel pedig a kicsik kedvenc éjszakai barátaivá válnak. Ráadásul, hordozhatóak és puha, BPA mentes, gyermekbarát anyagból készülnek.

 

Philips Soft Pals kattints a képre

 

7. Optimális fényszín. A gyerekszoba általános világításánál érdemes 2700-3000 Kelvin színhőmérsékletű fényforrásokat választani, ez lágy, meleg fehér fény.

8. Megfelelő fénymennyiség. A gyerekszoba általános világításának fényereje 200-300lux, e mellé jöhetnek a helyi, célzott fények, attól függően mikor mire van szükség, ezt persze a gyermek életkora is meghatározza. (babaápolás, éjszakai fény, íróasztal)

9. A gyerekek szeretik a színeket, a Pilips Living Colors hangulatlámpái 64 féle színes fény megjelenítésére képesek, így biztosan vidám környezetben telik majd a játék vagy az esti lefekvés előtti időszak.

 

Gyereksz10tipp.jpgkattints a képre10. Tájékozódás. Mesefigurás irányfényekkel segíthetjük a nagyobbak éjszaki közlekedését.

 

Gyereksz10tipp2.jpg

kattints a képre

Gyereksz10tipp3.jpg

 kattints a képre

 

Blog bejegyzés értékelése: