Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

A fekete és a fehér kombinációja a lakberendezésben

Beküldve - - - Lakberendezés
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 673 megjelenés
 • Felíratkozás frissítésekre
 • Nyomtatás

A fekete és a fehér kombinációja évtizedek óta klasszikus párosítás, legyen szó akár a divatról, akár lakberendezésről. A két szín használatával nagyon izgalmas és elegáns terek hozhatóak létre, hatásuk azonban erőteljes, ezért használatukhoz határozottságra és merészségre van szükség és nem árt, ha betartunk néhány szabályt.

 

Ahogy érdemes alkalmazni…

A fekete és a fehér az egész lakásban nagyon jól mutat együtt. Ugyanúgy használható a fürdőszobában, a konyhában és a nappaliban, mint a hálószobában, ráadásul a stílusok sem kötik meg. Segítségükkel könnyen létrehozhatóak klasszikusan elegáns, fényűzően díszített klasszikus vagy romantikus enteriőrök ugyanúgy, mint ahogy ultramodern, minimalista, letisztult dizájnú belterek is. Nem szabad azonban túlzásba vinni a fekete szín alkalmazását, hogy elkerüljük a komor, sötét összhatást. Sokkal kiegyensúlyozottabb, elegánsabb hatást érünk el, ha a lakásban túlnyomórészt a fehér színt alkalmazzuk, és ezt hangsúlyozzuk ki, ellenpontozzuk a fekete használatával.

A tisztán fekete vagy fehér falakat nagyon könnyen ellensúlyozhatjuk élénk színű bútorokkal vagy kiegészítőkkel is. Jól oldja a fekete-fehér szigorúságát néhány markáns szín alkalmazása. Ilyen a piros és a sárga, az élénkzöld - ami akár egy-egy növény is lehet - vagy akár a lila. Használatukkal ráadásul a fekete-fehér kombinációja mentén berendezett lakás stílusa gyorsan és könnyen átalakítható, felfrissíthető. A monotonitás elkerülésének másik eszköze a színek alkalmazása mellett a különböző textúrák, a szőnyegek, tapéták és függönyök kombinálása.

Nagyon hatásos az is, ha a feketét csak bizonyos falszakaszokon alkalmazzuk, így könnyen kiemelhetjük egy-egy különleges bútorunk, kiegészítőnk szépségét.

 

 

…és ahogy nem

Alkalmazhatunk hófehér vagy teljesen fekete burkolatot a padlón, azonban készüljünk fel arra, hogy ezeken a padlókon minden kosz azonnal meglátszik majd, így minden nap takarítanunk kell majd. Esetleg naponta akár kétszer is.

A fekete falak optikailag összehúzzák a teret, sokkal kisebbnek érezzük azt, ezért használatuk csak nagy alapterületű és belmagasságú helyiségekben ajánlott. A kisebb, szűkebb helyiségekben és a tetőtérben célravezető elkerülni a fekete falszínt és inkább a fehéret alkalmazni, ami épp ellentétes hatású, segítségével tágabbnak, világosabbnak érezzük a helyiséget. A fehér falaknak is szükségük van azonban a természetes fényre, hogy a helyiségben elkerüljük a komor összhatást. Ráadásul, ha túlzásba visszük a fehéret és azt nem ellensúlyozza valamilyen más, meleg szín, akkor lakásunk nagyon könnyen túl steril, ezért unalmas és rideg lehet.

 

Fekete lámpa ajánló

 

fekete lámpa ajánló

Nézd meg a képen szereplő termékeket: 1. Aida 2. Plumen 3. Pillar 4. MyLiving 5. Diadema 6. High-bay 7. Wisteria 8. Adrio 9. Nister

A világítás szerepe a monokróm színvilágú lakásban

A világítás az általános funkcióin túl a fekete és fehér színek kombinációjával berendezett lakások esetében a kontraszt kihangsúlyozásában is jelentős szerepet játszik. A jól megválasztott és beállított fények segítségével kihangsúlyozhatjuk a többitől eltérő színű falszakaszt, így meghatározva az egész helyiség hangulatát. A világítás oldja a fekete komorságát, de ugyanúgy kihangsúlyozza a fehér tisztaságát is. A különböző lámpatestek pedig kiegészítők is, fekete és fehér színekben a legtöbb modell kapható, így a különböző anyagokból – fém, műanyag, textil, üveg – készült csillárok, függesztékek, állólámpák és egyéb fényforrások használatával nem csak a világítás kérdését oldjuk meg, de azok a stílus kialakításában is nagy segítségünkre lesznek.

Ha lakásunkat a fenti irányelveket betartva rendezzük be a fekete és a fehér kombinációjával, annak stílusa hosszú ideig friss marad majd és sokáig nem megy majd ki a divatból.

 

Inspirálódjatok

 

feketefehr1.jpg

feketefehr2.jpg

feketefehr3.jpg

feketefehr4.jpg

feketefehr5.jpg

feketefehr6.jpg

feketefehr7.jpg

feketefehr8.jpg

feketefehr9.jpg

 képek

 

3d tervezőTudtad, hogy otthonod világítását egyszerűen 3D-ben is megtervezheted? Kattints ide, kezd el most: Online világítás tervező

 

Blog bejegyzés értékelése: