Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

A sókristály, mint természetes ionizátor

Beküldve - - - Élettér
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 1274 megjelenés
 • Nyomtatás

A Himalája sókristályok megközelítőleg 250 millió évvel ezelőtt alakultak ki a Himalája hegység lábánál. A Thetys ősóceán elpárolgásának és a tektonikus mozgásoknak köszönhetően óriási nyomás hatására nyerte el jellegzetes színét és kristályszerkezetét. A Himalája só 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, melyekre szervezetünknek naponta szüksége van. Ezt a tiszta sót nem csak emberi fogyasztás céljából bányásszák. Jótékony rezgéseit és ionizáló hatását felismerve otthonunk atmoszféráját is javíthatjuk vele. A legegyszerűbben sólámpa vagy sómécses formájában vihetjük tiszta, ősi energiáját otthonunkba. Vagy akár sótéglából épített, megvilágított falat is létrehozhatunk, de ez már az előzőekkel ellentétben költségesebb megoldás.

A Himalája sókristályból készült sólámpák vagy sómécsesek által felszabadult negatív töltésű ionok jótékony hatással vannak szervezetünkre. Ezzel szemben elektromos berendezéseink televízió, számítógép stb. pozitív töltésű ionokat bocsátanak ki. A belélegzett levegő egészségünkre és közérzetünkre is hatással van. A sókristály, mint természetes ionizátor semlegesítő és kiegyenlítő hatással rendelkezik. Nem véletlen, hogy számos betegség kezelésében sóbarlangok, sószobák látogatását szokták javasolni. Azért az otthonunkban elhelyezett pár darab sólámpától nem várhatunk olyan erős, koncentrált hatást, mint egy direkt kialakított sószobától vagy egy hatalmas sóbarlangtól. De kedvező hatásai, meleg fénye és esztétikus megjelenése kellemes környezetet teremthet, javíthatja a levegő minőségét és egészségesebbé teheti azt.

solampa.jpg

A sólámpák és sómécsesek nem csak felkapcsolt állapotban fejtik ki jótékony hatásukat, de tény, felkapcsolt állapotban intenzívebb a hatás. Ilyenkor az izzó fénye átvilágít a kristályszerkezeten, hője pedig felszabadítja a pozitív energiákat. A sómécsesek is így működnek, csak itt izzó helyett teamécsesek biztosítják a hőt és a fényt. A termékekhez használt kősót többnyire Pakisztánban bányásszák és mivel ezek természetes anyagok mind egyedi forma, sosincs két ugyanolyan darab és ez a színükre is igaz. Különleges színük lehet fehér, narancssárga, lazac vagy vörös színű, de barnás árnyalatok is előfordulhatnak. Kristályszerkezetüknek köszönhetően felszívják a felesleges párát a levegőből, ezért nem érdemes túlzottan párás, nyirkos levegőjű helyiségekben tartani őket. Időnként azonban 1-2 sómécses használatát megengedhetjük magunknak a fürdőzéshez, de aztán célszerű szárazabb helyen elhelyeznünk őket. A sólámpák fürdőszobai használata egyáltalán nem ajánlott, mivel elektromos árammal működnek és nincs megfelelő IP védettségük. Ezen kívül hálószobába, nappaliba, előtérbe, dolgozó szobába vagy irodába tökéletes választás lehet. Gyerekszobákban is használhatóak, de itt fokozottan figyelnünk kell az elhelyezésre. Attól, hogy érdekes sókristály formája van mégis elektromos árammal működő lámpatest, ráadásul súlya méretétől függően néhány kiló lehet. Ügyelnünk kell arra, hogy ne legyen lerántható, illetve gyermekek számára elérhető helyen. Meleg színei és fénye nyugtató hatással van egy fárasztó nap után, kellemes légkört és békés hangulatot teremt. A Himalája sólámpa nem csak lakásdekoráció vagy hangulatlámpa, hanem egyben egy megfizethető geológiai kincs is, ami tökéletes ajándék lehet bármilyen alkalomra. Feng shui szerinti lakberendezési kellékként, vagy meditációkhoz is használható lámpatest.

Sólámpáink megtalálhatók a dekorációs lámpák közt...

 

Blog bejegyzés értékelése:
Tagged in: Egészség Stílus