Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Amikor hó borítja a kertet

Beküldve - - - Kert
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 496 megjelenés
 • Nyomtatás

A téli kert különleges és sajátos hangulatát bensőségesebbé tehetjük kültéri világítással és különféle dekorációs megoldásokkal. Így az ablakból kitekintve vagy pokrócba bugyolálva egy bögre forralt borral kezünkben, meghittebben érezhetjük magunkat a hideg hónapokban is.

Télen ráadásul megnő az ember fény igénye, a hosszú sötétebb estéket pedig oldja a hangulatos világítás.

 

kültéri izzósor

 

 

 

Meleg fénnyel árasztják a hóval borított kertet a különféle lámpások, a petróleum, vagy vihar mécsesek, amelyek a hideg napokban, főként esténként a fények különös játékát adják vissza. Vannak köztük olyan darabok, amelyeket otthon is könnyen elkészíthetünk dióbélből, üres konzervdobozból vagy befőttes üvegből.

 

kerti mécses

 

 

 

A fehér kert egyhangúságát töri meg és dobja fel a gyümölcsfára, bukszusra, virágtartóra futtatott, színesen vagy fehéren világító füzér. Színes változatai örökzöld cserjéken különösen jól mutatnak. De feltekerhetjük korlátra, a bejárati ajtó keretére, ereszcsatornára vagy a padra is.

Léteznek olyan megoldások, amelyek a hóesésben is jól működnek. Ilyenek például a LED és halogén világítások, amelyek amellett, hogy szép fényt adnak, hosszú az élettartamuk is.

 

bejárati ajtó világítás

 

 

 

Annak idején katonák használták jeladásra az égi mécseseket, ma már Ázsiában, Amerikában és Európa-szerte ünnepekkor gyújtják meg őket. Egy téli szülinapon vagy más ünnepen a földről felemelkedő hangulatos ballonok meleg fénnyel világíthatják meg a kertet.

Tökéletes praktika lehet kisebb és nagyobb kertekbe is a hagyományos villanykörtékből készült füzér. Estefelé otthonossá varázsolja a szürkületi fényeket, éjszaka pedig úgy világít, mint nyáron a szentjánosbogarak.

Természetes alapanyagokból: gallyakból, bogyókból, tobozokból, fenyőágakból, almából, narancsból, citromból és különféle más termésekből készíthetőek a legszebb téli dekorációk.

A gallyakra aggatott tobozok, de különösen a kerti fenyőn elhelyezett színes díszek jól mutatnak a fehér háttérrel.

 

jégbe fagyasztott narancs

 

 

jégdekoráció

 

 képek

 

Blog bejegyzés értékelése: