Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Fények a városfejlesztésben - Rietberg, Németország

Beküldve - - - Közterület világítás
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 288 megjelenés
 • Nyomtatás

A fény alapvető elem a városfejlesztésben. A Pilips és a Luci „city.people.light” elnevezésű nemzetközi világítási projektjére 2014. augusztus 31-ig lehet még pályázni. A pályamunkák között városi világítási projektek, épületek vagy tereptárgyak megvilágítási munkái vehetnek részt a versenyen. A pályázatról bővebb információt, angol nyelven, a Philips weboldalán találhat.

A tavalyi verseny első díját a Németországi Rietberg-i történelmi városközpont világításrendezési terve nyerte. A projektben fő hangsúlyt kapott a fejlesztés és a minőségi világítási koncepció megvalósítása. A tervezésnél különös figyelmet fordítottak arra, hogy a különböző világítási megoldások javítsák az emberek életét és kedvezőek legyenek a sérült gyerekek számára. A kiemelő világítást úgy építették be, hogy az megőrizze a történelmi város hangulatát. A fenntarthatóság jegyében energiatakarékos LED lámpatesteket alkalmaztak, amelyek a CityTouch intelligens világítási rendszerhez csatlakoznak. A projekt a legapróbb részletekig kidolgozott, Rietberg bebizonyította, hogy a mesteri tervezés nem csak a nagyvárosokban működhet, hanem a közepes és kis településeken is. A városkép és a hangulat jelentősen megújult, épületek, bevásárló utcák és zöld területek tűnnek fel merőben más – új, modern és környezetkímélő megvilágításban.

A világítás kialakítása Jochen Meyer-Brandis, látványtervező munkájának köszönhetően valósult meg. Rietberg győztes projektként, elnyerte a tavalyi díjat, fényei által pedig élénk és vonzó városként vár minden kedves látogatót és turistát. A városközpont biztonságosabb, kényelmesebb és hívogatóbb térré alakult.

 

Philips-rietberg.jpg

 Philips-rietberg2.jpg

Philips-rietberg3.jpg

Philips-rietberg4.jpg

Philips-rietberg5.jpg

 

Blog bejegyzés értékelése: