Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Górcső alá vettük - mit tud egy prémium íróasztali lámpa?

Beküldve - - - Termék teszt
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 615 megjelenés
 • Nyomtatás

Kíváncsiak voltunk, hogy teljesít a munkában egy borsosabb árú világítótest, vajon megállja a helyét ár-érték arányban? A választás egy Philips Led íróasztali lámpára esett, ami jelenleg 50 ezer forint feletti fogyasztói áron vásárolható meg.

Jómagam szkeptikus vagyok a led világítással szemben, azt gondolom nem annyira kiforrott még ez a technológia. Így látatlanban erősen mínuszból indult a teszt alany, de vágjunk bele – megrendeltük.

 

Üzembe helyezés

A termék csomagolás a már-már megszokott Philips minőséget tükrözte. Kiemelve a dobozból, a lámpatest súlyából érezhető: ebbe bizony „van anyag” :) Megérintve kiderül, valami fémes anyag talán alumínium, de mindenesetre strapabírónak tűnik. A gigászi méretű lámpát egy nagyobb íróasztalra helyeztem, ahol van, hogy hárman is dolgozunk.  Ami elsőre szokatlan volt számomra az a trafó, mely nem mondható kisméretűnek. De mivel lapos - és vezeték is van hozzá bőven - könnyedén elrejtettem a bútor alá és csatlakozattam is a hálózathoz.  

Bekapcsolás után szembesültem vele, hogy amit eddig a Led-el kapcsolatban gondoltam, az tévhit. A lámpatest a bekapcsolás pillanatától erős fénnyel világított. Az intenzív fény mellé kellemes, meleg színhőmérséklet tartozik, ami mindenképp optimális számomra. Tetszett, amit láttam. Este tovább maradtam az irodába, kíváncsi voltam, hogy teljesít teljes sötétben…

Azt hiszem, a képek magukért beszélnek:

IMG_1999.jpg

  A meleg hőmérsékletű fény (2700 kelvin), nagy fényszórással világítja meg a katalógust. Jó volt ránézni.

 

IMG_2001.jpg

A lámpa fejrészében található három darab, egyenként 2.5 watt teljesítményű power led intenzív, meleg fénybe borítja a munkaasztal felületét.

 

IMG_2003.jpg

 A stabilan álló talprészen elhelyezett billenő kapcsoló könnyen hozzáférhető és jól kezelhető.

 

Előnyök

- A lámpakar a talprészben 180 fokban elfordítható és a kar rész is a gégecsöves lámpákhoz hasonlóan jól állítható.

- Stabil talprész, mely jól tartja a hosszú kart.

- Mérete miatt nagyobb munkafelületeken, tervezőasztalon is elhelyezhető – elfordítva, külön-külön többen is használhatjuk.

- A világítótestbe integrált led izzók is jól vizsgáztak: a nagy fényerő mellé optimális hőmérsékletű fény párosul. Hosszú 20.000 üzemórás élettartam, ami napi 3 órás átlagos használatnál 20 évet jelent 13.000 be-kikapcsolással.

 

Hátrány

- A lámpatest fémes felülete érdes tapintású, ezért nehezebb lehet portalanítani, tisztítani.

- Mérete miatt kisebb asztalokon nem igazán használható. (ha ez hátránynak nevezhető)

 

Összegezve

A Philps Ledino asztali lámpa tökéletesen megállja a helyét munkaasztalon, nagyobb méretű íróasztalokon (mérete miatt kisebb asztalokon nem előnyös) ahol minőségi, energiatakarékos fényt szeretnénk a hosszan tartó munkához. Ugyan a termék ára a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető kedvezőnek, azt gondolom, hosszú távon megtérülő befektetés lehet. Design, minőség, fény és kezelhetőség tekintetében csillagos ötös…

 

A termékkel kapcsolatos műszaki adatok itt tekinthető meg

 

Blog bejegyzés értékelése: