Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

„Greenery 2017” A Pantone szerint a reményteli lombzöld lesz az év színe

Beküldve - - - Trend
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 1079 megjelenés
 • Felíratkozás frissítésekre
 • Nyomtatás

A frissítő és új életre keltő, üde sárgás-zöld, vagyis a Greenery (15-0343-as Pantone kódú) lombzöld árnyalatra esett a választás 2017-re.
A Greenery éppen olyan, mint a zsenge tavaszi növényzet, amikor a természet új életre kel a tavasz első napjaiban. Olyan friss életérzéseket hivatott közvetíteni, mint egy üdítő séta a zöldellő erdőben, ahol az oxigéndús levegő feltölt energiával. Vagy a természet csendje, miközben a fák lomkoronája alatt pihensz meg, elmélyülve annak szépségében - és közben rátalálsz a benned rejlő egységre.

lombzold.jpg

divat_Greenery.jpg

Az év színének kiválasztásakor az aktualitásokat is figyelembe véve születik meg a döntés.

„A Greenery csak úgy berobban 2017-ben, hogy megadja nekünk azt a megnyugvást, amire a leginkább vágyunk e viharos társadalmi és politikai környezetben. Kielégíti az egyre növekvő vágyat, hogy megfiatalítson és újjáéledjen, a zöld szimbolizálja, hogy a visszakapcsolást keressük a természettel és egymással, egy nagyobb cél érdekében. „
                              - Leatrice Eiseman  a Pantone Szín Intézet Igazgatója –


Mindent egybe vetve, a Greenery egy olyan zöld árnyalat, ami képes feltölteni és megnyugvást találni a mindennapjainkban. Valószínűleg ez szín uralni fogja a trendeket, a divatban és sok más ágazatban. Óriási előnye, hogy a lakberendezésben egy sokoldalú, úgynevezett „transz-szezonális” árnyalat, amely alkalmas arra, hogy rengeteg színkombinációval használható és különböző lakberendezési kiegészítők mellett, élő zöld növényzet formájában is otthonodba viheted – ezzel pedig a belső terek levegőminőségét, tisztaságát és oxigéntartalmát is javíthatod.

szinsema_Greenery.jpg

lakberendezes_Greenery.jpg

Látható egyfajta elmozdulás a természet irányában, ahogyan a mindent kifejező zöld előtérbe kerül a mindennapi életben, a várostervezésben és az építészetben. Összhangban a fenntartható fejlődés alapelveivel, szerencsés estben a természet megóvása a cél. A növényzet óvása, telepítése és a környezetkímélő, alternatív zöld energiák használata globálisan jelentősen hozzájárulhat egy egészségesebb környezet kialakításához. A megújuló energiaforrások (szélenergia, napenergia, vízenergia, biomassza, geotermikus energia) előnye, hogy alkalmazásuk nem rombolja a környezetet, ugyanakkor nem is fogja vissza az emberiség fejlődési lehetőségeit. Ezzel szemben a nem megújuló energiaforrások (kőszén, kőolaj, földgáz, stb.) használatával olyan halmozódóan káros hatásokat idézünk elő, mint az üvegházhatás, levegő és vízszennyezés.

epiteszet_Greenery.jpg

A Greenery lehet az év színe 2017-ben, de valójában ennél sokkal több is. Lehet egy hozzáállás, egy emblematikus törekvés, egyfajta felismerés arra, hogy együtt, globálisan kell tennünk a természetért, a jövőnkért.

 

Blog bejegyzés értékelése:
Tagged in: Év színe