Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Hogyan válasszuk ki a tökéletes állólámpát a hálószobába

Beküldve - - - Általános megvilágítás
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 356 megjelenés
 • Nyomtatás

Van, amikor egy kis extra fényre van szükség a hálószobában. Miért ne lehetne ez egy dekoratív állólámpa - amely a szobád stílusához is illik, vagy esetleg passzol a többi lámpatesthez is? Akár csak egy üres sarkot szeretnél megvilágítani, egy kis hangulatfénnyel, vagy szívesen olvasgatnál még az ágyban elalvás előtt – egy jól megválasztott állólámpával kiegészítheted hálószobád.


Na, de milyen az ideális állólámpa hálószobai használatra?

Ez attól függ, hogy az ágy mellett célzott fényre is szükséged van-e vagy elég, ha kellemes szűrt fénnyel világít majd a lámpád a szoba egy pontján.
Olvasásra: A legtöbb esetben az ágy közelében asztali vagy fali lámpát helyeznek el. Utóbbi típusok közül vannak olyanok is, amelyek olvasókarral rendelkeznek, így alkalmasak az esti olvasáshoz. Viszont, ha nincs megoldva a fali vezetékelés és ezt nem is tervezed, akkor a fali lámpa felejtős és ilyenkor hívhatsz segítségül egy praktikus olvasókaros állólámpát. Vagy egy olyan típust, ami ugyan nem rendelkezik olvasókarral, de flexibilis a szára és állítható, irányítható a fénye, hogy jó szolgálatot tegyen.

allolampa_halloszoba

 

Extra fényként: Amennyiben nem feltétlenül az esti olvasgatás a célod, de jól jönne egy csinos állólámpa a hálóban - akkor a legjobb, ha olyan darabot választasz, ami valóban tetszik, mintha egy bútordarabot választanál. Vagy esetleg passzol a szobában lévő többi lámpatesthez is. Egy szép állólámpa a helyiség fontos része is lehet. Fényét illetően az üvegburával vagy textilernyővel takart izzók kellemes fényt adnak. A fehér vagy világos textil ernyők több fényt engednek át, mint a sötétebb színűek, de mivel sokak inkább csak hangulatfényként választanak állólámpát a hálószobába, így például egy barna textilernyős változat is ideális lehet.

Fényerő-szabályzás: Fényerőszabályzó kapcsolóval inkább az olvasókaros típusú állólámpákat szokták ellátni a gyártók. Viszont a Philips Dimming Kit szettel már egyszerűen dimmelhetővé teheted bármelyik E27 foglalatú lámpád.

 

Blog bejegyzés értékelése: