Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Íróasztali tárolás és világítás

Beküldve - - - Lakberendezés
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 1270 megjelenés
 • Nyomtatás

Akár kisiskolás a gyermekünk, akár tini – az iskolakezdési teendőkre mindenképp szükség van. Az első és legfontosabb dolog a tanulóhely kialakítása vagy rendbe tétele. Az íróasztali lámpák fontossága pedig legalább olyan mérvadó, mint a bútorzat vagy a tanszerek milyensége.


Szelektálás:
Az előző évben már tönkrement vagy szükségtelenné vált dolgokat érdemes kiszelektálni, hogy az új tanévben tényleg csak a hasznos eszközök, füzetek, könyvek kapjanak helyet a tanulóasztalon és a tároló részekben. Azonban csak azoktól a dolgoktól érdemes megválni, amelyek már tényleg nem fognak kelleni, sok esetben a tanárok több évig is preferálják egyes szótárak, nyelvkönyvek, atlaszok használatát, így ezek, lehet, hogy még szükségesek - ezért érdemes tájékozódni mielőtt megválnánk tőlük. Ami azonban már nem kell és más még szívesen hasznát venné, azt jó szívvel tovább adhatjuk. A fontos könyvek füzetek jól tárolhatók a fali polcokon, de ha erre nincs lehetőség, akkor kemény kartonból készült iratrendezőkben is áttekinthetőek.

 

Rendezett-tanulosarok.jpg

Íróasztali világítás
A tanév tartalma alatt hosszú hónapokig kell számolnunk a korai sötétedéssel, így gyermekünk akár már a délutáni órákban tapasztalhatja, hogy túl kevés nappali fény éri az íróasztalt. Pedig a munkafelület alulvilágítottsága gyengült koncentrációt, kényelmetlenséget és látásromlást is eredményezhet. Az íróasztali lámpa kiválasztás előtt van néhány fontos dolog, amit érdemes figyelembe venni.

tobb-ponton-allithato-lampak.jpg

Tárolás az íróasztalon
Az íróasztalon sokszor igen kevés hely van az eszközök tárolására, így néhány ötletet hozok, amivel praktikusabbá, és rendezettebbé tehetitek az íróasztalt. Kicsik és nagyok is vidámabban kezdenek hozzá a napi tanulni valóhoz, ha íróasztaluk berendezése életkoruknak megfelelő és tetszik nekik. A küllem mellett az is lényeges, hogy könnyen rendet lehessen rakni.
Az íróeszközök és egyéb apróságok, akár befőttes üvegekben is tárolhatók, amiket a képen fém bilincscsekkel rögzítettek egy arra alkalmas fa lécre. Különböző méretű íróasztali tárolóknak haszna vehető tárgyakat is újra gondolhatsz, amik saját kezűleg sokféleképpen díszíthetők.

ujrahasznositott.jpg
Írószer üzletben henger formájú fém ceruzatartókat is vásárolhatsz, amelyeket a különböző mintájú csomagoló papírral vonhattok be és öntapadós ragasztóval rögzíthettek egymáshoz. De a konyhába használatos fűszertartókból is remek falra szerelt írószertartó készíthető.

praktikus-ceruzatatro.jpg

Kisebbeknél ötletes ez a jópofa textil tolltartó, amit saját kezűleg is megvarrhatsz gyermekednek. Pici komolyágra vágyó tiniknek pedig a letisztult felcímkézett irattartók hasznosak.

iroasztal-rendszerezes.jpg

Blog bejegyzés értékelése: