Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Kávézaccból készült függesztett világítás

Beküldve - - - Tervezők és különlegességek
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 835 megjelenés
 • Nyomtatás

Van egy ital, egyedülálló illattal és aromával, amit emberek milliói fogyasztanak a legtöbb országban és kultúrában, ez a kávé, a második leggyakrabban forgalmazott termék a világon. Bizonyára sokak számára nem teljes a reggel egy csésze fekete nélkül. A világszerte kedvelt kávé, élénkítő és frissítő hatású, elkészítését tekintve pedig számtalan formája lehet. Cukorral vagy a nélkül, feketén vagy sok tejjel és még sorolhatnám, sokan sokféleképpen fogyasztják, valami azonban szinte mindig biztosra vehető: Az ital elkészítése után a kávézacc a legtöbb háztartásban már szükségtelen hulladéknak számít, így a szemetesbe kerül.

A kávézacc új élete

Raúl Laurí Pla spanyol dizájner, azonban felismerte a kávézaccban rejlő lehetőséget és új életet szánt neki - létrehozta azt a nagyon izgalmas és különleges Decafé lámpasorozatot, melynek minden darabja kávézaccból készült. A kollekció két féle függesztékből, egy asztali és egy állólámpából áll.  Én most a függesztékeket szeretném bemutatni, de később láthatjátok majd a többi különleges Decafé terméket is. A lámpákat modern forma, finom kávé illat és nagyon szép sötétbarna szín jellemzi. A Decafé függesztékek két féle méretben készülnek, Koji S (kisebb) és Kamaria (nagyobb) kivitelben. A kávélámpák modern, alacsony hőtermelésű LED fényforrásokkal világítanak, és színes textilkábelekkel rendelkeznek. A textilkábelek színe választható, így minden enteriőrbe jól illeszkednek. A Decafé dizájn lámpák 2012-ben az első díjat nyerték el a Salone Satellite nemzetközi versenyen Milánóban.

Hogyan készül?

A megfelelő alapanyag előállítása egy hosszú kísérletezési folyamat, türelem és lelkesedés eredménye. A kísérletezés során néhány tradicionális kulináris technikát is alkalmaztak. A kávézaccot természetes kötőanyaggal keverik össze, majd nyomás és hő hatására formázzák.

Miért kávé?

A nemes ital nem csak kulináris élvezet, hanem kultúra és tradíció is minden cseppjében. Raúl Laurí Pla-nak köszönhetően az egész világ láthatja, hogyan is használható fel egy hétköznapi hulladék, vagyis hogyan lehet a kávézaccból egy olyan szép dolog, ami igazán jól használható. A lehetőség mindenben ott lapul, csak rajtunk múlik felismerjük-e.

kojis.jpg

kojis1.jpg

kojis2.jpg

kojis3.jpg

kamaria1

kamaria2

kamaria3

 

Nézzétek meg áruházunk függesztett lámpa kínálatát

 

Blog bejegyzés értékelése: