Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Kerti fények fülledt nyár estékre

Beküldve - - - Kert
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 1044 megjelenés
 • Nyomtatás

Kertes házban élni fantasztikus dolog! Minden évszakban meg van annak a sajátos gyönyöre, varázsa, ha az ablakon kitekintve látjuk fáinkat, virágainkat az éppen aktuális időjárási viszonyoknak megfelelő köntösbe bújtatva. Az év második felében azonban, amikor beköszönt a jó idő, sokkal nagyobb hangsúlyt kap udvarunk tisztasága, rendezettsége. Ugyanis ilyenkor jelentősen több időt töltünk a szabadban, így szükségessé válik, hogy különböző fények segítségével növeljük komfortérzetünket. De vajon mik ezek a fények és hová helyezzük el őket? Cikkünkből most megtudhatod!

 

LED-es fények

A kerti világítások rendkívül sokfélék lehetnek, így mi felhasználók számtalan megoldás közül válogathatunk kedvünkre. Először fontos meghatározni, hogy a különböző világítástechnikai megoldások mi célt is szolgálnak így azok kiválasztása is egyszerűbbé válik. Ha a LED szalagok mellett teszed le a voksodat, akkor szinte biztos, hogy hangulatvilágítási céllal kerül az majd felszerelésre. A Kanlux kültéri LED szalagjai például tökéletesen mutatnak egy kerti tónál lévő stég szélére ragasztva vagy akár egy beépített medence köré vonva. A színek és a fények visszatükröződése ugyanis gyönyörű játékot képez a vízen. Ami fontos a LED szalagok kapcsán, hogy megfelelő IP védelemmel legyenek ellátva, azaz hogy az áramköröket védő készülékház védve legyen a környezeti behatások ellen.

led-vizen.jpg

 

Ha a hangulat megteremtése az elsődleges szempont, akkor jó választás lehet a napelemmel működő Solar lámpák kihelyezése is. Ezek az innovatív kerti dekorációk ugyanis új és egyedi hangulatot teremtenek az udvarodon, amelyek a beépített napelem által a napfény segítségével újratöltik magukat. A kerten belül bárhol alkalmazható, neked nincs semmi más dolgod, mint leszúrni a földbe.elhelyezni

solar-fenyek.jpg

 

Fényes ösvények

A kerti ösvények, járdák, homlokzat menti útvonalak megvilágítását többféleképpen van lehetőség kiépíteni: vagy szabadon álló kandeláberekkel vagy oldalfali lámpákkal vagy talajba építhető világítással. A talajba építhető megoldás bár már egy kicsit bonyolultabb vállalkozás, de végső soron mégis csak a legjobb. Bár ezeket a járófelületekbe süllyesztett lámpákat többnyire közterületeken látjuk, ahol a talajba épített világítótestek gyakorlati előnyei kerülnek előtérbe, úgy mind a helytakarékosság vagy a balesetvédelem. Azonban ezt a megoldás annak minden előnyével bátran alkalmazhatjuk a saját kertünkben is, ahol használhatjuk autófelhajtók, járdák szegélye mellett, megkönnyítve az éjszakai közlekedést, de akár fényárba boríthatunk vele növényeket, fákat, színes házfalat. Gyakorlatilag bármit. Fontos előnye a helytakarékosság, így például nagyban megkönnyíti a fűnyírást vagy az egyéb ház körüli munkákat emellett pedig nagyon esztétikus, szép látvány, ugyanis este lentről felfelé szórja a fényt, ezáltal tökéletesen megvilágítva a teret, ám nappal teljesen láthatatlanná válik.

kerti-osvenyek.jpg

 

Fényárban a kert

Ha kültéri világítást tervezel rendkívül fontos, hogy kellő odafigyelést szentelj a fényárvilágításnak, amely során kisebb-nagyobb területek megvilágítása a cél. Ilyen lehet például a bejárati ajtók előtti terület, kocsi parkolók, felhajtók, ahol elengedhetetlenül fontos az irányított fénysugár. Ötletes és praktikus megoldás lehet egy energiatakarékos LED reflektor felszerelése, amelyek ma már az egyszerűbb használat érdekében mozgásérzékelővel vannak ellátva. Ennek előnye, hogy mozgás érzékelésekor azonnal bekapcsol - így villany gyújtáshoz ki sem kell szállni az autóból - ráadásul lekapcsolni sem felejtjük majd el, hiszen az időzítőnek köszönhetően csak meghatározott időtartamig világít majd.

fenyar-vilagitas.jpg

 

Blog bejegyzés értékelése: