Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Kerti pavilonok megvilágítása

Beküldve - - - Élettér
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 3095 megjelenés
 • Nyomtatás

A nyári időszámításnak köszönhetően hosszabbak a nappalok. A kellemes nyári estéket városi sétákkal, vagy az étterem teraszán eltöltött baráti beszélgetésekkel gazdagíthatjuk. Ha lehetőségünk van rá saját kertünkben, vagy nyaralónkban élvezhetjük az év talán legszebb hónapjait.

A kertünkben lévő pavilonok, lugasok igazi kis nyugalom szigetté változhatnak. A főként pihenésre vagy étkezésre használt filagóriák napközben védelmet nyújthatnak a tűző nap erős fénye ellen és a kisebb nyári záporok sem szakíthatják meg az előre betervezett kerti összejöveteleket. Az ilyen, tetővel fedett, egyáltalán nem vagy kevésbé zárt helyiségeket a megfelelő megvilágítással sötétedéskor vagy az után is rendkívül jól használható, hangulatos élettérré varázsolhatjuk. A helyiségek berendezése attól függően változhat, hogy mire is használjuk őket.

Kényelmes kerti bútorokkal és pihe puha párnákkal berendezve nyári pihenőként használhatóak. Hűvösebb estéken egy plédbe burkolózva olvasgathatjuk kedvenc könyveinket. Amikor azonban besötétedik, ehhez a tevékenységhez elengedhetetlen kellékek a különböző kültéri világítótestek. Egy a belmagasságtól függően kiválasztott kültéri mennyezeti lámpa, vagy egy függesztett világítótest segítségével alapvilágítást biztosíthatunk az éjszakába nyúló baráti össze jövetelekhez. Így a mennyezetre szerelve, vagy az étkezőasztal fölé belógatva biztosíthatunk a lámpatesttől függő, kellő erősségű fényt. A hangulatvilágításról pedig akár LED szalagok elhelyezésével gondoskodhatunk.

b2ap3_thumbnail_villa-nelli-gazebo.jpg

A pavilonoknak nem csak belső mennyezeti megvilágítása lehetséges. Ezeket a négy, hat vagy akár nyolcszögletű építményeket kívülről is érdemes megvilágítani. Az oszlopok külső részére szerelhető falikarok fénye hívogatóvá teszik a pergolát és kiegészítik a mennyezeti világítótest által keltett fényt is. Még napközben a pavilonok köré ültetett cserjék vagy virágok díszítik a kerti építményt, éjszaka a szintén köré elhelyezett világítótestek tehetik hangulatossá azt.

Mivel ezek az építmények nem közvetlenül házunk részei, hanem a kert valamelyik részén találhatóak, szükséges lehet kivilágítanunk az oda vezető utat is. Ez nem csak esztétikai szempont lehet, hanem biztonságossá teszi a sötétben történő közlekedést. A kerti ösvények jelző fénnyel való ellátását leszúrható solár lámpákkal is megoldhatjuk, így gondoskodva az energiatakarékosságról. A talajba építhető lámpatestek telepítése is kiváló megoldás erre a célra, de az előbbivel ellentétben ez már költségesebb megoldás, viszont előnyös lehet, olyan helyeken, ahol a leszúrható lámpák esetleg útban lennének.

b2ap3_thumbnail_Garden-gazebo-with-wooden-furniture.jpg

 

Végül néhány olyan kellék, amivel még fokozhatjuk pergolák komfortosságát vagy otthonosabbá tehetjük azokat:

-          Az áruházunkban is megtalálható lámpás vagy különböző figura formájú solár lámpák a pavilonok bejáratánál vagy környékén elhelyezve barátságos hangulatot teremthetnek.

-          A cserepes növények ízlésesen díszíthetik a szaletlik környezetét.

-          A különböző lakástextilek: kerti bútorok huzatai, párnái stb. mintázatuk, vagy éppen semleges színük révén egységessé és igényessé teketik kedvenc kerti kiülőnk.

-          Elhúzható függönnyel nem csak meghitt hatást kelthetünk, de védelmet jelenthet a nem kívánatos rovarokkal szemben is.

 

 

Blog bejegyzés értékelése: