Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Konyha világítás: fókuszálj a munkafelületre!

Beküldve - - - Speciális világítás
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 779 megjelenés
 • Nyomtatás

A megfelelő világítás dekoratívabbá teszi az otthonod, és e mellett nagyon hasznos is a mindennapi tevékenységeid elvégzéséhez. Ezt minden helyiség estén érdemes szem előtt tartani. Viszont talán a konyha jelenti a legbonyolultabb kihívást, mert itt sokkal több dolog történik, mint egy szobában.

Általánosságban mindenképp szükség van egy mennyezeti világításra, a szekrények törölgetése, söprögetés vagy bármilyen általános teszem-veszem feladat elvégzéséhez kell majd ez a felülről irányuló mennyezeti fény. De még akkor is, amikor a családdal vacsorázol, vagy vendégeket vársz. A mennyezeti világítást akár beépíthető lámpatestekkel, vagy ha külön egy pult is lehetővé teszi, függesztékekkel is megoldhatod. Ezek szépen belógnak majd és olyan sokféle típusban léteznek, hogy könnyen kiválaszthatod a konyhád stílusához passzoló lámpát. Legyen az, visszafogott, modern, vagy akár karakteres ipari jellegű. A függesztékek vagy mennyezeti lámpák fénye lehet általános meleg fehér, ami otthonossá teszi a teret, és fényerő-szabályozható is, ha fontosnak tartod a hangulatvilágítást.


Pultmegvilágító konyhai lámpák
Itt nem a dekoratív LED szalagokra érdemes gondolni, hanem a speciálisan konyhapult megvilágítására alkalmas lámpatestekre. Ugyanis ezeket jól használhatod majd részlet-orientált házimunkához is úgy, mint a főzés, mosogatás, darabolás, egy szóval az ételkészítés során. Vannak olyan termékcsaládok is, amelyek sorolható (összeilleszthető) pultvilágítást is lehetővé tesznek, így saját pultod méretéhez igazíthatod a világítást. Jó eséllyel a legtöbb konyhapult megvilágítása használható lámpa kapcsolóval is szerelt, ez megkönnyíti a használatukat.

munkafelulet_vilagitas.jpg

Irány és dekor fények
Kisebb világító pontok, alacsony fogyasztású lámpatestek, amelyek éjjeli irányfényként is használhatóak, ha nem szeretnéd, hogy teljes fényárban ússzon a konyha, amikor éjjel csak egy pohár vízért mész ki.
Ezek lehetnek a konyhaszekrény alján futó LED szalagok, konyhaszekrénybe épített fények, vagy a polcokat megvilágító lámpák.

munkapult_vilagitas.jpg

Rejtett fények
Valójában nem látszanak, de neked óriási segítségek. Ezek azok a kis lámpák, amelyek a szekrényekbe való rendezkedést, keresgélést könnyítik meg. Elemmel működnek, így utólag is bármikor egyszerűen felszerelhetőek, ha szükségüket érzed.

Blog bejegyzés értékelése: