Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Led világítással spóroltak a Super Bowl villanyszámláján

Beküldve - - - Fényforrások
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 291 megjelenés
 • Nyomtatás

Mára már mindenki ismeri a modern LED világítás előnyeit, amelyek kifejezetten jól kihasználhatóak az otthoni, az irodai és utcai világítást tekintve, sőt a szórakoztató iparban is. A fejlett LED technológia pozitív sajátossága a hosszabb élettartam, a kevesebb fogyasztás és a vezérelhetőség, amellyel többek között a legkülönfélébb színes fény effektusok hozhatók létre.


Az idei Super Bowl- döntő játékterét, a korábban használt fémhalogén lámpák helyett LED fénytestekkel világították meg. A stadion modernizálására több okból is szükség volt, egyrészt csökkenti kívánták az energiafogyasztást, ennek érdekében a stadion 780 darab fémhalogén lámpáját 312 darab LED berendezésre cserélték, amelyekben összesen 45.000 darab különálló LED dióda világított. Az új fények, mintegy 75%-kal kevesebb energiát fogyasztottak, mit elődeik. Így a korábbi 1,24 millió watt helyett idén csak 310 ezer watt áramot fogyasztottak a világítással.

 

superbowl.PNG

 

 

Másrészt a LED fényforrások előnye, hogy azonnal teljes fénymennyiséget bocsátanak ki, nincs bemelegedési idő, így attól sem kellett tartani, mint a két évvel ezelőtti eset kapcsán, amikor is áramkimaradás miatt kellett megszakítani a döntőt és a korábbi halogén fényforrások mintegy 20 perc bemelegedési idő után érték el teljes fényerejüket. Ilyen kellemetlenség kapcsán a helyreállítást követően az új LED stadionvilágítás azonnali fényerőt biztosított volna, bemelegedési idő nélkül.
Egyébként LED fénytesteket, már korábban is használtak a sportvilágítás terén. A Bayern Allianz aréna homlokzata, Európa legnagyobb animációs LED világításának felületét adta, amelyet a színesen világító, programozható LED fényekkel oldották meg.

Blog bejegyzés értékelése:
Tagged in: LED Super Bowl