Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Meleg légkör a tél küszöbén

Beküldve - - - Élettér
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 732 megjelenés
 • Nyomtatás

Otthonszépítő tippek a tél küszöbén
Az idei Ősz téli dekorációs trendeknek köszönhetően egy kis extra fénnyel és az erdő ihlette dekorációkkal teheted még szebbé és lelket melengetőbbé otthonod. Néhány apró tippel vagy inspirációval még a komor hideg időben is igazi kis oázis lesz a lakásod, ahol jól érezheted magad és kényelmesen megpihenhetsz. Az Adventi időszakban pedig már az ünnepi hangulatot is megteremtheted.


„A természet az otthonom!”
2015- őszi-téli időszakában még nagyobb szerepet kap az erdei téma. A szupersztár anyag itt a fa lehet, amit más természetes anyagból készült dekorációkkal egészíthetsz ki. Jöhetnek a tobozok, a makkok, a gesztenyék és szalma figurák. Olyannyira nagy érvényű az erdő hangulata, hogy dekorációként vagy mintaként az erdei állatok is nagy hangsúlyt kaphatnak. A bagoly évek óta töretlen sikerét idén a szarvas, a mókus, a róka, a nyuszi, de még a kismadár és medve is megirigyelte. Dekorációs figurakén, vagy párnák, bögrék és sok más kiegészítő mintájaként nagyon sok helyen találkozhatsz velük az idei évben. A tél küszöbén, de főként a karácsonyi előtti és karácsonyi időszakban a fenyves girlandok, különböző dekor növények is népszerűek, a természetes vagy annak tűnő fenyőágakat, fagyöngyöket még egy kis műhóval is lefújhatod, így deres, fagyott látványt érhetsz el. Az erdei kiegészítők és natúr színvilág mellet persze megjelennek a fények is.


termeszet_az_otthonom.jpg

„Fények a lakásban”
Korábban sötétedik és valószínűleg több időt is töltünk otthon, bent a lakásban, mint az év más időszakaiban, így tevékenységeink is úgymond „lakáskoncentráltabbak” Amikor egy könyv olvasásával teszed szebbé az estéd, jól jöhet egy kis extra fény, amit egy olvasókaros állólámpa is biztosíthat számodra. Lakberendezők szerint, a kellő fénymennyiség eléréséhez és a fények változtatásának kialakításához, ma már nem elegendő a szobában egyetlen mennyezeti lámpa vagy csillár használata. Ahhoz, hogy a tevékenységedhez, vagy épp hangulatodhoz igazítsd a világítást nyugodtan válassz asztali vagy állólámpa típusokat is. Sok esetben pedig a hangulatfényeknek is kiemelt szerepe lehet. Ezek közül személyes kedvenceim a só lámpák és a gömblámpa füzérek, ezek önmagukban is dekorálják a teret. Ha szereted a színes fényeket, akkor a Philips Living Colors Iris hangulatlámpája is jó választás lehet. A fehéren kívül nagyon sokféle szín, vagy automatikus színváltó mód is beállítható rajta. A lámpa egy praktikus távirányítóval működik, amit az éjjeli szekrényeden is elhelyezhetsz, szabályozhatod a fényerőt is, és még akkor is fel/vagy le tudod kapcsolni a világítást, ha már kényelmesen elhelyezkedtél a pihenéshez.


fenyek_a_lakasban.jpg

„Meleg textilek”
A fázós, őszi-téli estéken meleg hatású textilek, szőrme utánzatok, kötött takarók és párnák, teszik hangulatossá otthonod. Egy-egy ilyen textilt bátran elhelyezhetsz a lakás különböző pontjain. Kötött huzatú díszpárnákkal dobhatod fel a kanapét - az ágyad elé pedig szőrme utánzatot is tehetsz, így egyből puha és meleg felületre lépsz majd ki az ágyadból. Itt-ott helyet kaphatnak a különböző, kötött vagy mintás, télies plédek, amelyekbe jól esik beburkolózni egy finom, meleg itallal. Az ilyen plédeket akár a kanapé karfájára is terítheted.


meleg_textilek.jpg

„Gyertyák, lámpások, ünnepi díszvilágítás”
Egyszerűen imádom ezeket a különböző színű és méretű lámpásokat. Egész évben dekorálok velük, de ősszel és karácsonyhoz közeledve még inkább előtérbe helyezem őket. Elméletileg gyertyával vagy mécsessel világítanának ezek a lámpások. Viszont, hogy ne legyen minden felé égő gyertya a lakásban - valódinak tűnő, de annál biztonságosabb, pislákoló LED mécsesekkel is használhatod őket. Hogy a lámpások hangulatát egész évben az otthonodba csempészd az Eglo Vintage termékeink közül sok-sok olyan asztali lámpát és függesztéket találsz, amelyek dekor izzóval is használhatóak.

gyertyak_lampasok.jpg

 

 

Blog bejegyzés értékelése: