Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Philips fények ragyognak a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon

Beküldve - - - Tech
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 470 megjelenés
 • Nyomtatás

A nagyobb sporteseményeket több millió néző követi, a világ számos pontjáról. A technika fejlődése lehetővé teszi, hogy a televízióban látott felvételek minőségiek és élvezhetőek legyenek. A Philips már korábban is bebizonyította, hogy vezető szerepet tölt be a sportvilágítás terén. A 2012-es londoni olimpián úttörő szerepet játszott, és nagyban hozzájárult a HDTV és szuperlassított felvételek minőségéhez.

 

Minőségi stadionvilágítás

Az idén, Brazíliában, június 12. - július 13. között megrendezésre kerülő labdarúgó-világbajnokság, 12 stadionjából 9-ben, korszerű Philips világítás lett telepítve. Ezek közül 5 helyszínen az úgynevezett Philips Arena Vision fémhalogén rendszert használják majd, amely hozzájárul, az éles és tiszta HDTV, 3D és szuperlassított, visszajátszott felvételek minőségéhez. Ma már többen néznek labdarúgást HDTV adáson szerte a világon, mint ezelőtt – a műsorszolgáltatóknak szigorú világítási követelményei vannak, így kiemelten fontos a fények kiváló minősége. A jól megtervezett, világszínvonalú stadionvilágítás tehát fontos a televíziós műsorszolgáltatás szempontjából, de nagymértékben befolyásolhatja a sportolók teljesítményét is - ezen felül megkönnyítheti a játékvezetők munkáját és biztosíthatja, hogy a helyszíni nézők a lehető legjobb vizuális élményt kaphassák. A Philips fejlett világítási megoldásai mindehhez képesek hozzájárulni és Brazíliában a legújabb innovációkat fogják alkalmazni e téren, hogy a nagyszámú helyszíni és a több milliárd otthoni néző még élvezetesebben élhesse át a pályán történő eseményeket.

A különböző helyszíneken szintén Philips fények ragyognak majd, mint például a stadionok homlokzat díszvilágítása, a konferencia termek, üzletek, vendéglátó részlegek, lakosztályok, öltözők és a sportolók közlekedési alagútjai is színvonalas világítást kapnak.

 

Maracana-Rio-de-Janeiro.jpg

 

LED fények az ikonikus Maracana stadionban (Rio de Janeiro)

A Rio de Janeiroi stadiont 1950-ben építették, azóta több felújításon és is átesett. A korábban 200.000 férőhelyes nézőteret teljesen átépítették, korszerűsítették. Az épület arculatát azonban meghagyták, ezt a Történelmi és Művészeti Örökség Nemzeti Intézete is felvett a listájára. A már felújított 78.000 férőhelyes stadion Brazília leghíresebb futball helyszíne, több meccset is játszanak majd itt a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon és a torna döntőmérkőzése is itt zajlik majd. A bel és kültéri fényeket a világítási projektekben magas szintű szakértelemmel rendelkező Mingrone Iluminacao hozta létre. A színes és dinamikus LED világítás az ikonikus épülethez lett alakítva. Az arculat színei a csapatok színének megfelelően világítanak majd – villog, amikor gólt lőnek, vagy megváltoztatja a színét, hogy tükrözze a belső hangulatot. Hasonló fényeffektek nem csak sportesemények megrendezésekor hozhatóak létre, jó alaklom lehet egy könnyűzenei koncert is. A Maracana Stadionban Philips LED világítások tükrözik a mérkőzésen résztvevő csapatok nemzeti zászlóinak színeit.

 

Arena-Castelao-Fortaleza-2.jpg

Arena-Castelao-Fortaleza.jpg

Arena-Castelao-Fortaleza-3.jpg

 forrás: www.newscenter.philips.com

 

Blog bejegyzés értékelése: