Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Plumen és Boskke dekoratív élő világítás

Beküldve - - - Élettér
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 1081 megjelenés
 • Nyomtatás

A Plumen függesztőszárakról és dizájnizzókról már többször is cikkeztünk. Nemrég azonban felfedeztük a Boskke Sky Planter virágtartókat. Ha ezt a két terméket egymással kombináljuk egy olyan energiatakarékos „élő világítást” kapunk, ami kevesebb széndioxidot bocsát ki, mint a hagyományos fényforrások, és a dús, zöld növényzetnek köszönhetően pedig feltűnő és érdekes pontja a helyiségnek. A London Design Fesztivál nyitó party-ján a képeken látható Boskke Sky Planter és Plumen kompozíciók kápráztatták el a vendégeket.

Plumen és Boskke installáció

 Plumen és Boskke installáció 2

Plumen és Boskke installáció 3

A növények pozitívan befolyásolják testi és lelki egészségünket, bizonyos fajták pedig még a formaldehidet is nagymértékben távolítják el a levegőből. Az emberiség nagy százaléka sűrűn lakott városi környezetben él. A Boskke név a régi angol (bosky) szóból származik, ami azt jelenti: „egy kis erdő”. A Boskke Sky Planter virágtartók jól használható lakberendezési termékek, amelyeket a modern városi életmód és az egyedülálló dizájn szülte.  A Boskke termékekkel otthon, munkahelyen, vagy bárhol kialakíthatsz egy olyan kis függő szigetet, ahol a növényzet dominál. Mit szólnál egy olyan világításhoz az étkezőasztal fölött, ami modern dizájnizzókból áll és mellettük a Boskke kaspókban még a kedvenc fűszernövényeid is helyet kaphatnak? Függő orchideák és csavart fényforrások a nappaliban – ez a tökéletes receptje, annak a különleges világításnak, amit a barátaid tutira nem hagynak szó nélkül. Mindemellett pedig éttermek, kávézók részére is kiváló dizájnelem és fényforrás a Plumen és Boskke kombináció. Persze, ez a két termék együtt nagyon dizájnos, de gondoljunk a biztonságra is. A Plumen és Boskke termékek külön-külön is nagyon jól mutatnak.

 

Érdekességek a Boskke Sky Planter virágtartókról:

 

Miért nem esik ki a talaj a Boskke kaspókból?

A növény szárát egy speciálisan kialakított fedél és háló fogja körbe, így sem a növény, sem pedig a talaj nem esik ki a virágtartóból.

Hogyan locsolják a függő növényeket?

A cserepes növényeknél általában fenn áll a párolgás során történő vízveszteség, illetve az, hogy a víz túl gyorsan átfolyik a kaspón. A Boskke Sky Planter virágtartók egy olyan porózus tartállyal rendelkeznek, melynek köszönhetően a növények gyökerei felszívhatják a kellő mennyiségű vizet. Ez a tartály a virágtartó belsejébe helyezhető és közvetlenül a talajjal, illetve a növény gyökereivel érintkezik. A Sky Planter kaspók teteje lyukacsos, ide öntheted a vizet, amit a lyukak a tartályba vezetnek. Ez az öntözőrendszer megkönnyíti a növények ápolását.

Hogyan telepítsem a kaspókat biztonságosan?

A virágtartók rögzítéséhez fontos a szilárd, erős mennyezet. A kaspóknak, a földnek és a növényeknek azért súlya van, így ne próbálkozzunk a gipszkarton vagy állmennyezettel. Amennyiben Plumen termékekkel kombinálva szeretnénk a Sky Planter virágtartókat elhelyezni, gondoljunk az áramellátásra és vegyük figyelembe, hogy a víz és az áram veszélyes ellenségek. A növények és a fényforrások között tartsunk megfelelő távolságot és a fényforrások legyenek fentebb a kaspóknál, így elkerülhető lehet, hogy a túlöntözés miatt víz csöpögjön fényforrásokra. Mindenekelőtt tartsuk be a biztonsági előírásokat, szükség esetén kérjük szakember segítségét.

Boskke kaspó

Boskke kaspó 2

Boskke kaspó 3

Boskke kaspó 4

Boskke kaspó háló

Boskke kaspó öntözése

 

 

Blog bejegyzés értékelése: