Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Saját szemünkkel akartuk látni - Blade vs Pivot összehasonlítás

Beküldve - - - Termék teszt
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 397 megjelenés
 • Nyomtatás

Néhány hónappal ezelőtt már kipróbáltuk, mit tud a Philips Mallet íróasztali lámpája és igen elégedettek voltunk. Az elmúlt hetekben arra voltunk kíváncsiak, hogyan teljesít egymás ellen egy páros tesztben az új EyeCare család két másik tagja, a Blade és a Pivot.


A felhasználás módja

Az összehasonlító tesztben igyekeztünk azonos körülmények között, normál felhasználási területükön használni a két íróasztali lámpát, tehát íróasztalra állítva, normál irodai tevékenység közben próbáltuk ki őket. A tesztidőszak alatt nappal, szűrt fénynél és este, sötét irodában, monitorhasználat mellett, közel azonos ideig működtettük a két terméket.

 

Technikai paraméterek, közös jellemzők

Mindkét lámpa a Philips EyeCare íróasztali, irodai lámpacsaládjának tagja, tehát főbb jellemzőikben megegyeznek. Mindkét termék beépített LED-es fényforrással rendelkezik, amelyek az EyeCare család többi tagjához hasonlóan speciális, egyenletes optikai fényelosztást biztosítanak, ezzel csökkentve a tükröződést és munka közben a szem terhelését és fáradását. Az izzók 5500 Kelvin színhőmérsékletű, hideg, kékes fényt bocsátanak ki, amely segít a koncentráció fenntartásában. Maximális fényerejük a gyár által feltüntetett adatok szerint 1000 lux, ez azonban szükség szerint változtatható mindkét termékben, még ha nem is azonos módon és mértékben.

 

Beüzemelés, első lépések

A dobozokat kibontva mindkét lámpánál ugyanaz a kép fogadott: hely- és anyagtakarékos csomagolás, a lámpatestek összehajtva, buborékfóliával védve a mechanikai sérülésektől, az adapterek szintúgy. Mellettük mindkét dobozban használati útmutató, amelyek igazán nem is szükségesek, hisz mindkét lámpa beüzemelése és használata két teljesen magától értetődő lépésből áll: Az adaptert elsőként a lámpatestbe, majd a hálózathoz csatlakoztatva mindkét lámpa használatra kész. Itt tapasztaltunk némi eltérést a két modell között. Míg a Blade adaptere egy darabból áll, addig a Pivoté szétszedhető. Ugyan a doboz nem tartalmazott egyéb fejet, de ebből arra következtethetünk, hogy a Pivot a hagyományos kontinentális dugaljak mellett az angol szabvány alapján készült, háromvillás aljzatokban is használható.

A formaterv igen hasonló. A modern, letisztult formák, egyenes vonalak, átgondolt, funkcionális visszafogott dizájn jellemző mindkét modellre, amely minőségi anyaghasználattal párosul, ahogy azt a Philips termékek esetében már megszokhattuk.

 

Két hét után

Talán nem meglepő, de két hét intenzív, mindennapos használat után is nagyon elégedettek vagyunk a holland gyártó mindkét modelljével. Alapvető célja ellátására – ami ugye az íróasztal felületének szemkímélő megvilágítása – mind a Blade, mind a Pivot tökéletesen megfelel. Az, hogy végül melyiket tartanánk meg szívesebben, apró, gyakran szubjektív dolgokon múlik. Lássuk hát ezeket.

A Blade nevéhez (=penge) illően a könnyebb és a légiesebb a két tesztelt modell közül. Egyenes, karcsú szára igazán modern külsőt kölcsönöz neki, ezzel is előrevetítve a kiemelkedő műszaki tartalmat, ami vitathatatlanul a Blade sajátja. Ahogy ujjunk hozzáér a lámpa talapzatán található kapcsolóhoz, a beépített 5.5 Watt teljesítményű LED azonnal aktivizálódik és a Philips által előre beprogramozott három fényerősség közül a leggyengébben kezd világítani. Ez a fénymennyiség tapasztalataink alapján tökéletesen alkalmas internetes oldalak böngészéséhez, olvasni, netán gépelni azonban nem komfortos, ahhoz a lámpán található egyetlen gomb ismételt megérintésével elérhető fényerősség az ideális. A harmadik gyári beállítás a legerősebb, ennek használata mellett tökéletes fényviszonyokat teremthetünk akár az olvasáshoz és az íráshoz is. A kapcsoló negyedik megérintését követően a lámpa kikapcsol.

A Blade valóban teljesíti a gyártó ígéreteit a fény forradalmi elosztását illetően, ugyanis még hosszú ideig tartó használat mellett sem éreztünk szemszáradást vagy egyéb, a szem fáradására utaló jelet. A hosszantartó, maximális fényerő melletti használat során azonban enyhe melegedést tapasztaltunk a LED-et fölött a burkolaton. Ettől eltekintve a Blade a modern íróasztalok tökéletes kiegészítője, kiemelkedően jó partner a mindennapos munkavégzésben. Ezek után valóban kíváncsian vártuk, a testvérmodell tud-e annyival többet nyújtani társánál, mint amennyivel magasabb az ára.

 

Blade állíthatóságkattints a képre

 

Blade fejrész

Blade talprész

 

Azt bátran kijelenthetjük, a Pivot mindent ugyanolyan magas színvonalon tud, amit a Blade. Használata ugyanolyan kellemes a szemnek, fénye ugyanúgy nem csillog a monitoron és mégha kicsit tömzsibb, szélesebb is, legalább annyira szép formájú, igényes anyagokból összerakott lámpa, mint amaz. Három dologban azonban jelentősen különbözik is.

Ezek közül leginkább szembeötlő a kapcsoló. A Pivot fénye ugyanis nem három, hanem öt előre programozott fényerősség szerint állítható be, ezek pedig nem csak egymás után kapcsolhatóak, hanem a lámpán egymás mellett található öt érintőkapcsoló segítségével akár egy érintéssel is. Ráadásul a kapcsolók a fényerősség függvényében világítanak is, így mindig pontosan látható, a Pivot milyen fényerővel világít, a fényerő pedig még szélesebb skálán állítható be igényeinknek megfelelően.

Szintén feltűnő különbség a Blade és a Pivot között, hogy utóbbi izzót tartalmazó karja függőleges tengely mentén forgatható, így picivel több beállítási lehetőséget kínál, mint a Blade.

A harmadik plusz nem annyira szembeötlő, mint az előzőek, azonban roppant hasznos. A Pivot talpán ugyanis, közvetlenül az adapter csatlakozó mellett egy USB portot helyeztek el a mérnökök, amely segítségével telefont, zenelejátszót, diktafont és más hasonló kütyüt tölthetünk a lámpa segítségével, mindezt ráadásul a kezünk ügyében. A kiemelkedően energiaigényes okostelefonok világában ez igen hasznos ötlet a Philipstől.

Apró negatívumként megemlítendő, hogy a Pivot esetében is tapasztalható a Blade esetében már érzékelt enyhe melegedés, valamint az, hogy a termékcsaládot jelölő EyeCare felirat talán elegánsabb lenne a lámpatestbe marva, mint az alkalmazott matricán.

 

Pivot állíthatóságkattints a képre

 

Pivot fejrész

Pivot érintőkapcsoló

usb csatlakozó

 

Összegzés, vélemény

Mindkét termék kiemelkedően jó az alapfunkciók ellátása tekintetében, ezért nem könnyű választani az összehasonlított két lámpa közül. A tesztnek tehát nincs is győztese, azaz dehogynem, kettő is, ugyanis mind a Blade, mind a Pivot tökéletes választás bármely íróasztalra. Most sem okoztak csalódást, ezért bátran ajánljuk mindkettőt, ahogy a Philips EyeCare család többi tagját is.

 

Eyecare termékek

 

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerősöddel! Ha olvasóm szeretnél lenni ne felejts el feliratkozni a blogra :)

 

 

 

 

Blog bejegyzés értékelése:
Tagged in: Blade Eyecare Philips Pivot