Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Színterápia: a temperamentumos piros

Beküldve - - - Élettér
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 500 megjelenés
 • Nyomtatás

Biztos te is hallottad már, hogy a különböző színeknek akár terápiás hatása is lehet mindennapi hangulatodra. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha a személyiségedhez leginkább passzoló árnyalatokat választod ki. Ha azonban kedveled a meleg színeket, ráadásul a vagány dolgok sem állnak tőled távol, akkor számodra megfelelő választás lehet a piros szín, melynek játékával és különböző árnyalataival kedvedre dekorálhatod a lakást.

 

Piros a lakberendezésben

A piros szín egyértelműen a legbátrabb szín, amit a lakberendezésben használhatsz, ezért érdemes csínján bánni vele. Persze ez nem azt jelenti, hogy visszafogottabb variánsait nem varázsolhatod otthonodba és kölcsönözhetsz segítségével melegséget a helyiségekbe. Azonban azt feltétlenül tudnod kell, hogy a hálószobád falait nem érdemes tüzes pirosra festened, ugyanis ez negatívan befolyásolhatja a pihentető alvást. Ha végképp ragaszkodsz ehhez a színhez, akkor próbáld csak a szoba egyik falát pirosra mázolni, míg a többi területet más -arany vagy bronzos - árnyalatokkal enyhíteni.

 

piros fal

 

 

Vagy akár különböző kiegészítőkkel is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a piros fellelhető legyen a hálódban: választhatsz megannyi illatgyertya de világítástechnikai megoldás közül is. Ha kedveled az extrém megoldásokat, akkor piros lávalámpát is elhelyezhetsz a hálóban, ez ugyanis könnyedén melegséget kölcsönöz majd a helynek, de közben nem veszélyezteti alvásodat sem. Vagy felszereltethetsz mennyezeti spotlámpát is, mely szintén pompázhat a piros megannyi árnyalatában. A ledes megoldások is szintúgy szóba jöhetnek, de ha az állólámpák elkötelezett híve vagy webáruházunkban megtalálod a hozzád való színt illetve méretet. Sőt, ha ez nem volna elég piros csillár is díszítheti a mennyezetet, amely nem csupán színével járul hozzá a megfelelő hangulathoz, hanem dekoráció szempontjából is kitűnő választás lehet.

 

piros lámpa

 

 

Ha pedig hangulat szempontjából is szeretnéd fokozni azt a bizonyos feszültséget, akkor kitűnő választás lehet számodra a Philips Living Colors, ami egyetlen kapcsolásra olyan fényárba öltözteti a szobádat, hogy a látvány egész egyszerűen lenyűgöző. Az Iris-el akár tizenhat millió színt is tudsz keverni, beleértve természetesen a temperamentumos pirosat is. Ráadásul állítható fényintenzitásának köszönhetően te magad szabályozhatod, hogy mikor milyen erősségű fényekre van szükséged. Sőt automatikus színváltó módja lehetővé teszi, hogy neked semmit sem kell tenned csak hagynod, hogy magával sodorjon a színek állandó váltakozó fénye. Ha pedig továbbra is csakis a piroshoz ragaszkodsz, akkor is a legjobb választás a Living Colors, használatával ugyanis a piros egészen új értelmet nyer.

living colors piros

 kattints a képre

 

Hatása a hangulatodra

A piros szín használata kitűnő lehet, ha természetes megoldást keresel a szoba hőmérsékletének növelésére, ugyanis ez a szín fokokkal képes megemelni az átlag hőmérsékletet legalábbis érzés szintjén. Felmérések bizonyítják, hogy a meleg árnyalatokkal festett szobákat kevésbé kell fűteni, mint hideg árnyalatú társait.

A piros színnek közelítő hatása is van, így ha egy falat, ilyen színűre festesz, akkor az sokkal közelebbinek fog tűnni. Ebből is látszik, hogy a piros mennyire erőteljes, domináns szín, ezért is érdemes valamilyen kiegészítővel ellensúlyozni vizuális erejét. Szóba jöhetnek a kép keretek, textúrák, sőt akár a selyem is, amely luxus hatást kelt a piros színnel. A piros rendkívül jól mutathat a konyhában, fürdőszobában, előszobában, nappaliban és kisebb mennyiségben a hálószobában is.

 

piros plumen függesztékkattints a képre

A túl sok piros azonban türelmetlenséget, nyugtalanságot okozhat, ezért mindenképpen párosítsd komplementer színekkel, úgy mint  a zöld, vagy a barna különféle árnyalatai, a bronzzal illetve az arannyal pedig luxushatást kelt. Így ha olyan lakásra vágysz, mely a vad, tüzes szellemiséget képviseli feltétlenül a piros és annak árnyalatai mellett dönts. De tudod: csak csínján!

 

képek

 

Blog bejegyzés értékelése: