Betöltés...
Keresés

Asztali Fények

Hogyan teremthetünk hangulatos légkört otthonunkban? Sok esetben nem elegendő a hely adottsága. A lakberendezés szempontjából fontos tényezők: falszín, anyagválasztás, a bútorok elrendezése és persze a különböző dekorációs tárgyak elhelyezése adja meg a tér varázsát.

Bővebben

Világítás fali lámpák segítségével

A jó beltéri világítás megteremtéséhez általában nem elég, ha csak mennyezetre szerelt lámpatesteket alkalmazunk. Szükségünk lehet többféle világítótestre is, mint pl.: fali, asztali, állólámpák, vagy beépíthető világítótestek.

A falra szerelhető lámpák lényeges kiegészítői lehetnek életterünknek. Funkciójukat tekintve egyrészt beszélhetünk az általános beltéri világítás meghatározó, vagy a kiegészítő világítás eszközeiről, másrészt pedig lényeges feladatuk lehet a lakberendezés és a dekorációs célok szempontjából. Fali lámpák vagy falikarok elhelyezésével komfortossá, vagy akár energia hatékonnyá is tehetjük otthonunk. A késői órákban mikor már végeztünk mindenféle olyan tevékenységgel, ami nagyobb mennyiségű, erősebb fényt igényel és már csak a pihenés, kikapcsolódás maradt hátra a megfelelő falra szerelhető lámpákkal is elegendő fényt biztosíthatunk. Mindez fordítva is működhet, olyan helyiségekben, ahol nem tudnánk elegendő fényt biztosítani ilyen típusú lámpatestek nélkül. Energiahatékonyság szempontjából a megfelelő fényforrás használata mellett eredményes lehet, ha a lámpatest külön kapcsolható. Olvasáshoz vagy TV nézéshez is használhatunk az ágyunk közelében elhelyezett fali lámpát.

Bővebben

A Csillár

A csillár nagyon régen az általános térvilágítás alapvető eszköze. A kaland- és westernfilmekben ebbe kapaszkodva lendülnek át a hősök a banditákkal zsúfolt kocsmán, bárgyú vígjátékokban pedig a leszakadása jelent kiapadhatatlan humorforrást. Manapság pedig báltermek, szállodák és operaházak mellett igényes és ízléses nappalik fényforrásai és díszei egyben, a világ minden táján.

Bővebben

Philips InStyle beltéri világítás 2013

 

A Fény fontos része életünknek, elsődleges és legfontosabb, természetes fényforrásunk a Nap. A Nap fénye pótolhatatlan és lakóterünk tökéletes belső megvilágításához is szükségünk van rá.

A jó beltéri világítás megteremtéséhez, azonban elengedhetetlenek a minőségi lámpatestek és fényforrások. Fontos, hogy az olyan helyeken is minőségi fényt tudjunk biztosítani, mint a folyosók, konyha vagy a fürdőszoba. Lakóterünk bizonyos részeit nem, vagy alig képes megvilágítani a természetes nappali fény. Nem is beszélve arról, hogy mit is kezdenénk lámpák nélkül akkor, amikor besötétedik.

Bővebben

Philips Kültéri Világítás 2013

                                                    Philips kültéri lámpatestek 2013 katalógus

 

Amikor elérkezik a tavasz és meg jelennek az első napsugarak igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni. Kilépünk a teraszra, kertbe, elkezdjük rendezgetni, szépítgetni környezetünket. Ahhoz, hogy hangulatossá tegyük otthonunk külső tereit általában erre a célra gyártott dekorációs kiegészítőket és növényeket alkalmazunk. Fontosnak tartjuk a cserjék és színes virágok jelenlétét kertünkben, hiszen napközben ezek „kertünk díszei”, de amint elkezd sötétedni külső tereink legfontosabb eleme a megvilágítás lesz. A tavasztól ősz végéig tartó időszakban fontos, hogy kialakítsuk megfelelő kültéri világításunk, hiszen ez nem csak dekorációs célból alkalmazható ingatlanunk területén. A minőségi megvilágítás legfontosabb feladatai: a tájékozódás elősegítése, biztonságérzetünk növelése és az esetleges veszély helyzetek elkerülése céljából alkalmazott világítótestek elhelyezése, ami az őszi, téli korai sötétedés miatt elengedhetetlen kellékei komfortos otthonunknak.

Bővebben

Philips myBuddy éjszakai fény

A Philips myBuddy egy olyan 3 az 1- ben olvasó, éjszakai és reggeli fény, amely barátságos megjelenése mellett egyszerűen és biztonságosan használható. A Philips myBuddy gyermekek számára készült, így tökéletes társ az esti lefekvéstől egészen a reggeli felkelésig. Áruházunkban a termék 3 féle színben (kék, zöld, rózsaszín) rendelhető, így gyermekével közösen kiválaszthatják a legszimpatikusabb myBuddy eszközt. 

 

 

Bővebben

Fények a fürdőben

A fürdőszoba az a helyiség, ahol igazán fontos, hogy a világítás minden igényt kielégítsen. Mivel a fürdőszobába általában csak korlátozott mennyiségben, vagy egyáltalán nem jut be természetes fény, szinte mindig a belső világítást használjuk, ezért ahhoz, hogy egy jól használható helyiséget kapjunk, elengedhetetlen a jó tervezés és kialakítás.

Bővebben

Hagyományos vagy LED? – Tippek izzóvásárláshoz

A villanykörték vásárlásakor három tényezőt szokás figyelembe venni: Fogyasztás, élettartam, ár. A gyártók a kilencvenes évek elején tették meg az első komolyabb lépéseket, hogy olyan izzókat állítsanak elő, melyek kevesebb energiát fogyasztanak és üzemidejük meghaladja az addig használatos wolframizzók 1000 óráját. Megjelent a halogén vagy más néven energiatakarékos izzó, majd a kompakt fénycsövek, végül az autógyártásban és a szórakoztatóelektronikában addigra már sikerrel használt LED technológia is betört a háztartásokba, ezzel több kérdést is felvetve: Mit érdemes venni? Mennyibe fog kerülni? Mennyit fog fogyasztani? Mennyi lesz az élettartama?

Bővebben

Tanácsok a konyha bevilágításához

A konyha és az étkező nem csak egy munkaállomás, ahol az étel készül, majd elfogyasztjuk, hanem a családi élet fontos gócpontjai is, ezért a világítás megtervezésekor ne csak a funkcionalitást legyen az első számú szempont, törekedjünk egy kellemes, hangulatos környezet kialakítására.

Bővebben

EGLO COCOON

Megközelítőleg 5,000 évvel ezelőtt egy kis selyemhernyó kezdte el írni a COCOON (azaz selyemgubó) történelmét: a selyemlepke lárvája a selyemhernyó a bebábozódáshoz egy akár 900 méter hosszú szálból gubót sző. Ezután elkezdi a munka legnehezebb folyamatát, ami ahhoz szükséges, hogy lezárja magát a külvilágtól az elkövetkező napokra. Így a kis selyemhernyó akár 300,000 hurokkal maga köré tekeri a selyemszálat, ezzel elkészíti a bábot.

Bővebben