Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap
A blogbejegyzés Hue címkézve
Philips hue motion sensor – otthonod okos mozgásérzékelője

Van néhány jó hír a Philips hue háza táján, hamarosan új termékekkel bővül a kínálat – és végre lesz egy olyan mozgásérzékelő szenzor is a palettában, amely nagyban megkönnyítheti a mindennapjaid.
Eddig hue fényeid csak kapcsolókkal, vagy okos eszközeiddel vezérelhetted, illetve a geofencing-nek köszönhetően hazaérkezésre fényárba borulhatott otthonod. Most viszont az új beltéri mozgásérzékelővel nagyon praktikusan és kényelmesen automatizálhatod a beltéri világítást anélkül, hogy bármilyen eszköz a kezed ügyében lenne.

623 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:
Újabb lehetőségek a Hue intelligens világítási rendszerben

Egyre ismertebb és hazánkban is egyre inkább kezd elterjedni a Philips intelligens világítási rendszere, a Hue. A rendszerről korábbi cikkünkben már részletes áttekintést nyújtottunk, érdemes azonban még egyszer összefoglalni, miről is van szó: A Hue egy mobileszközről vezérelhető világítási rendszer. A rendszer lelke a közvetlenül a routerhez csatlakozó Bridge központi egység, az átjáró, amely a kommunikációt biztosítja a LED-es fényforrás és az azt vezérlő mobileszköz között.

Tagged in: apple watch Hue LED Philips
501 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:
Hogyan válasszuk ki a tökéletes állólámpát a hálószobába

Van, amikor egy kis extra fényre van szükség a hálószobában. Miért ne lehetne ez egy dekoratív állólámpa - amely a szobád stílusához is illik, vagy esetleg passzol a többi lámpatesthez is? Akár csak egy üres sarkot szeretnél megvilágítani, egy kis hangulatfénnyel, vagy szívesen olvasgatnál még az ágyban elalvás előtt – egy jól megválasztott állólámpával kiegészítheted hálószobád.

354 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:

Beküldve - - - Tech
Hue dim kit: a fényerőszabályzás legegyszerűbb módja

A legpraktikusabb lehetőség, hogy meglévő lámpáid mostantól fényerő- szabályozható, izzóval működjenek és persze a Philips LED technológia minden előnyével. A Hue Dim Kit szett egy meleg fehér fényű fényforrás és egy vezeték nélküli távirányító tökéletes párosa, - használatához semmilyen telepítés nem szükséges, nincs vezetékelés, villanyszerelési munka vagy a falak vésése. Egyszerű, kényelmes, kompakt és bővíthető.

1453 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:
Színesebb élmény és tevékenység intelligens világítással

Intelligens, élményszerű világítás Philips Hue termékekkel.
Okos izzóról, vagy okos lámpáról is beszélhetnénk, de a Hue más... Egy minden eddiginél többre képes applikációkkal, mobileszközzel vezérelhető világítás. Facebook, vagy Instagram értesítéseid fényjelzéssel, esetleg Ambilight tv-vel való szinkronizálás? Vagy megkérnéd Siri-t, hogy kapcsolja le a fényeket?


Képes értesítéseid fénybe öltöztetni (közösségi média, e-mail, naptáridőzítések, üzenetjelzés fénnyel, időjárási értesítések) Az IFTTT Philips hue csatornáin keresztül sok-sok olyan receptet érhetsz el, amelyekkel összekötheted Philips hue világításaid.

Tagged in: Apple Home Kit Hue Philips
547 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:
Hue - az intelligens világítási rendszer

Okostelefon, okostelevízió, okosóra. Felkapott és divatos kifejezések és termékek, szinte mindenki hallott már róluk. Az azonban sokkal kevesebb ember számára ismert, hogy lakásunk világítása is lehet „okos”. Pedig a világ élvonalában lévő, folyamatos innovációra törekvő két cég, az Apple és a Philips közös fejlesztése, a Hue már hazánkban is elérhető.

Mi is az a Hue?

A Hue nem más, mint egy WiFi hálózatra csatlakoztatott ledes izzórendszer, amely amellett, hogy több szín és árnyalat megjelenítésére alkalmas, az Apple rendszerét használó eszközeink, tehát az iPhone és az iPad segítségével irányítható. Ez a legrövidebb és a legegyszerűbb meghatározás, a lehetőségek azonban nem merülnek ki csupán ennyiben.

A Hue rendszere alapvetően három összetevőből áll: Része a minden hagyományos foglalatba betekerhető, 600 lumenes, vezérelhető ledes izzó, amely rendelkezik a ledes izzók minden előnyével, tehát alacsony energiafogyasztással és melegedés nélkül kínál hosszú élettartamot, emellett pedig a fehér minden árnyalata mellett rengeteg színt is képes megjeleníteni. A működtetéshez szükség van az alapszettben megvásárolható, kör alakú routerre, amelyet hálózatunkhoz kell csatlakoztatni. A harmadik elem pedig maga a telefonunk vagy táblagépünk, amelyen a rendszert vezérlő alkalmazást futtathatjuk. Az egyes darabok minősége olyan magas szintű, amelyet a két gyártótól, a Philipstől és az Apple-től már megszoktunk és elvárhatunk.

Tagged in: Hue
888 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:
Őszi óraátállítás – a tél és a sötét hírnöke

Alig több mint egy hét telt még csak el azóta, hogy a téli időszámításra átállva vasárnap hajnalban egy órával visszább, 3 óráról 2 órára állítottuk át az órákat. A tavaszi óraátállítással ellentétesen ez nem olyan drámai, sőt, kényelmes is, hiszen egy egész órával többet alhattunk azon az éjszakán, de hogy van-e egyéb gyakorlati haszna az óraátállításnak, arról erősen megoszlanak a vélemények.

 

A nyári időszámítás bevezetése

A téli-nyári időszámítás megkülönböztetése Európában az első olajárrobbanást követően kezdődött. Kezdetben azért vezették be, mert a nyári időszámításra való átállással a napfényes órák magasabb számát kihasználva energiát lehetett megtakarítani. A hazai villamosenergia-rendszert irányító Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR) 2012-es közleménye szerint az óraátállításoknak köszönhetően éves szinten mintegy 120 gigawattórával (GWh) kevesebb áramot használ fel az ország, ami 30-40 ezer háztartás éves fogyasztásának felel meg. Ráadásul az óraátállítás egyéb előnyökkel is járt: a természetes fény mellett végezhető szabadtéri tevékenységek ideje kitolódott, az emberek bioritmusa jobban igazodott a Nap állásához, így több mindent tudnak elvégezni munkaidő után. A szabályokat az Európai Unió 1996-ban egységesítette.

394 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:
Tedd varázslatossá az esti mesét! Teremts romantikus hangulatot, vagy színezd fénnyel a különleges pillanatokat, mindezt okos eszközeiddel vezérelve. Fedezd fel a Philips HUE világításban rejlő lehetőségeket.
 
 
 
 
Még több információ a Hue termékről: itt
 
 
 
Tagged in: Hue Philips
354 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:

Azóta, hogy Thomas Alva Edison feltalálta a szénszálas izzólámpát – a lakóterek és az életvitel is radikális változásokon ment keresztül, de egy valami maradt – ez pedig a villanykörte és a 19. századi technológia. Az 1920-as, 30-as évek Art Deko- ján át, a későbbi Retro, majd Disco korszakokon keresztül számottevő változás nemigen érintette az otthoni világítást. Az adott korszak bútorzataihoz illő lámpatestek változtak ugyan, de a 19. századi technológia továbbra is maradt.

Napjainkban már az energiatakarékos megoldások tárháza eléggé széleskörű és a folyamatosan fejlődő technológia rohamosan változik. A Philips Hue forradalmasítja az világítást. A HUE vezeték nélküli, irányítható világítása határtalan lehetőségeket és gyönyörű színeket rejt, amelyekkel egy teljesen új dimenzió fedezhető fel az otthoni világítás terén.

 

 

340 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése: