Betöltés...
Keresés

Blog

  • Címlap
    Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
  • Kategóriák
    Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
  • Címkék
    Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
  • Szerzők
    Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
  • Csoportblogok
    Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
  • Bejelentkezés
    Belépés Belépési űrlap

A Coca-Cola új székháza Londonban – Művészi megvilágítással

Beküldve - - - Lakberendezés
  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • 541 megjelenés
  • Felíratkozás frissítésekre
  • Nyomtatás

350 Coca-Cola alkalmazott, új munkahelyének ad otthont a díjnyertes, brit MoreySmith építészeti és belsőépítészeti stúdió által kivitelezett, lélegzetelállító épület. Az 5 szintes létesítmény, építési koncepciójának, középpontjában az örökség és a márka állt, de emellett természetesen fontos volt a tér használhatósága és a korszerű technológia beépítése is.

Már az épületbe belépve hamisítatlan Coca-Cola életérzés fogad. A recepciós térnél megfigyelhető egy a vakolatlan téglafalra festett Coca-Cola embléma – de persze a Coca- Cola úgy az igazi, hogyha jéghideg. Kivételes belsőépítészeti különlegeségként az épület középpontjában a felsőbb szintről egy négy méter magas üstökös alakú függő világítás lóg be. A gigantikus méretű alkotás a külön megbízott, díjnyertes brit tervező Stuart Haygarth munkája. A különlegesség 30.000 jégdarabot formázó akril részből áll, amelyek ultra vékony vezetékeken függenek és LED világítást kapnak, jeges hatással tökéletesen kiegészítve a falfestést.

 

függeszték

 

 

Az anno 1912-ben létrehozott (Royal Society of Medicine) épületeként funkcionáló objektum, John Belcher építész tervei alapján készült el, Edward korabeli barokk stílusban. Az első részt 1980-ban kibővítették. A MoreySmith stúdió újraálmodta a teret és egy olyan belsőt alakított, amely igazán inspiráló és motiváló lehet az Egyesült Királyságbeli Coca-Cola leányvállalatának dolgozói számára és minden bizonnyal a látogatók is pozitív élményekkel gazdagodnak a tér láttán. Sarah Hutton, a Coca-Cola Company humán erőforrás igazgatója szerint: „Az új iroda egy inspiráló és motiváló hely, amely nagyra becsüli a kulturális örökséget és tükrözi a Coca-Cola márkát, valamint a cég értékeit és kultúráját.

 

cocacola2.jpg

 

 

A MoreySmith stúdió szakemberei keményen dolgoztak, annak érdekében, hogy a két ellentétes tér eggyé váljon, a konstrukcióban pedig egyesüljön a régmúlt öröksége és a kortárs építészet. Az épület 5 szintjén irodákat és konferencia termeket hoztak létre, de mindezek mellett egy találkozó helyet, egy kávézót és egy hangulatos tetőteraszt is kialakítottak. Linda Morey Smith, a MoreySmith építészeti és belsőépítészeti stúdió, vezető igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk, hogy a Coca-Cola új UK központját terveztük. A márka legendás a történelemben, így egy olyan helyet hoztunk létre, amely merít a szervezet, vibráló energiájából. Az eredmény egy olyan környezet lett, amely felemelő és boldogságot árasztó a csapat számára és kényelmes mind a dolgozók, mind pedig a látogatók számára, találkozására.”

 

konferecia terem

 

 

Számos rendhagyó megoldás mellett az új Coca-Cola székházban egyedi ikonikus emléktárgyak is méltó helyet kaptak, ezek az Egyesült Államokbeli levéltárból érkeztek az épületbe. A tervezésnél gondosan figyeltek arra, hogy ezek az ereklyék a legmegfelelőbb megvilágítást kapják. Az Acrylicize kreatív faldíszítéseinél és falbeépítéseinél irányított fényű spot, neon, színes LED, és rejtett háttérvilágítás használata figyelhető meg. Az eredmény több mint gyönyörű, a kivételes falrészeken valódi, kézműves installációkat alakítottak ki az Acrylicize művészei. A színesen világító, változó LED képernyő létrehozásához 5000 darab Coca-Cola palackot használtak fel.

 

Led fal

Ledes fal

 

A tervezési és kivitelezési munka minden ponton gyönyörű és minőségi. Az áttetsző biztonsági korlátok és a lépcsőszerkezet nem szorítja határok közé a teret, láttatni engednek és tágas szellős hatást nyújtanak. A Loft-os teret nyers beton, vakolatlan tégla falrészek és tartóoszlopok teszik stílusossá. A Coca-Cola piros főszíne természetesen megjelenik az épületben, nem túlzó módon, mégis egyértelműen. A piros szín inkább a berendezésben jelenik meg, ez a kávézó részben is megfigyelhető: Piros színű székek és ipari stílusú lámpatestek harmóniája, sőt még az egyedi készítésű, Coca-Cola palackokkal kiegészített függesztett világítás vezetékein is visszaköszön ez a szín.

 

átlátszó korlátok

beton fal

piros függeszték

 

A fenntarthatóság jegyében, az épület felújítását és a megvalósítást tekintve SKA arany minősítésű elismeréssel díjazták a munkát. Az épület olyan korszerű technológiákat is tartalmaz, mint például a széles körben kiterjedt energiatakarékos LED világítás, amely a tetőn telepített fotovoltaikus napelemekkel, megújuló energiaforrásként biztosít világítást. A fotovoltaikus panelek a napsugarat elektromos árammá alakítják, lépést tartva a fejlődéssel és gondolva a környezetvédelemre.

 

lépcső és tetőterasz

cocacola10.jpg

cocacola11.jpg

 

 

Blog bejegyzés értékelése: