Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

A Nő: fény az éjszakában

Beküldve - - - Design
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 421 megjelenés
 • Nyomtatás


Itt van a nap, amikor az édesanyák, lánytestvérek, barátnők, kislányok és nagymamák, nagynénik és kolleganők egyszerre kapnak virágot. A nőnap azokat ünnepli, akik mindig is beragyogták a férfiak napját, akár csak egy kedves mosoly, vagy egy gyengéd érintés erejével. Szeretnénk mi is hódolattal adózni előttük, így ebben a bejegyzésben olyan lámpákat mutatunk, amelyek a nőket, a nőiességet ábrázolják.

 

A Nő: fény az éjszakában1

Ezek a hölgyek magasabbak az átlagembernél. Még a fény nélkül is megállják a helyüket, ahogy kifinomult eleganciával tekintenek le ránk! Penelope a Mydesign kreációja.

 

 

 

A Nő: fény az éjszakában2

Ezt a gyönyörű art deco stílusú lámpát egy DeviantArt felhasználó fényképezte le egy éppen bezárásra kerülő régiségboltban. Remélem megfelelő gazdára talált azóta!

A nők alakja, a karcsú derekú nimfák, a Vénuszok és Szép Helénák mindig is megihlették a művészeket. Legyen szó rubensi telt idomokról, munkától izmos asszonyokról, vagy éppen játszadozó kislányokról, a nő mindig is az élet középpontjában van, volt és lesz. Hiszen ők azok, akik életet adnak, akik gondoskodnak, ápolnak és igen, főznek, mosnak, takarítanak, miközben a munkaerőpiacon is helytállnak.

 

A Nő: fény az éjszakában3

A képen látható hihetetlenül divatos hölgy, a Sicis keze munkája. Mozaikból rakták össze ezt az elképesztően modern lámpát.

 

 

 

A Nő: fény az éjszakában4

Mintha éppen táncolna valaki ebben a ruhában! Illetve a lámpaburában, ami egy balerina ruháját formázza. Simone Leamon tervezte egy 19-ik századi lámpabura koncepció alapján.

Nincs még egy olyan lény, mint a nő. Szeretnek, gyűlölnek, vagy a kettőt egyszerre. Érzelmek áradatát képesek megélni, átélni, átadni. Ezerarcúak! Még önmagát is képes meglepni! De ez a képesség teszi lehetővé, hogy egyszerre legyen valaki törődő anya és szigorú iskolaigazgató, vagy rideg katona és odaadó kedves.

 

A Nő: fény az éjszakában5

A Lladro által készített lámpa igazi remekmű. Tökéletesen mutatja be a merengő nőt. Vajon mi járhat a fejében?

 

 

 

A Nő: fény az éjszakában6

Peter Behrens alkotta meg a Repülő hölgyet a Meyda Tiffany cégnek. A nő hosszú lepelt tart a feje fölé, mintha azok szárnyak lennének.  

Törékenynek tűnnek, de mégis erősek. Magabiztosnak látszanak, mégis tele vannak kétségekkel. Pedig mindannyian szépek a maguk nemében. Mindegy, hogy szőke vagy barna, szeplős, vagy túl fehér bőrű, duci, vagy csont sovány. Mindenkiben van valami, ami megragad másokat. A túláradó kedvesség, az önfeláldozás képessége, a kis hibák és szeszélyek lehetnek azok a tulajdonságok, amelyek igazán számítanak. Szeszélyekben pedig csak úgy bővelkedünk!

 

A Nő: fény az éjszakában7

Újabb art deco. Bronzból készült, és két zöld színű gömb világítja körbe a testét.

 

 

 

 

A Nő: fény az éjszakában8

A vörös hölgy igazán eredeti formája és merész színe magának követeli a szobába lépők tekintetét.

A nő ragyogó csillag, ami olyan fényesen világít, mint azok a lámpák, amiket most bemutattunk. Reméljük, hogy tetszettek ezek a remekművek, és hogy az emelkedett gondolatok segítettek abban, hogy egy kicsit jobban átérezzük ennek az ünnepnek a fontosságát.
Boldog nőnapot kívánunk minden hölgynek!

Blog bejegyzés értékelése: