Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Csillár az enteriőrben - Klasszikus forma, vagy modern friss sziluett?

Beküldve - - - Trend
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 2028 megjelenés
 • Nyomtatás

A csillár, mint a beltéri világítás eszköze - az enteriőr figyelemre méltó dísze is lehet. Hogy miért olyan vonzóak ezek a lámpatípusok? Talán azért mert a kifinomult eleganciát és az exkluzivitást fejezik ki.


A klasszikus forma mellett, ma már igencsak széles a kínálat és a LED technológiánk köszönhetően pedig a különleges modern csillárok is nagyon kedvelt darabok. A kiválasztásnál fontos tényező lehet a foglalat és a bele illő fényforrás fajtája, a lámpa anyaga, a dekor és sokszor a súly is. Felhasználásuk ma már nem korlátozódik kifejezetten a nagy terekbe vagy a nappaliba, hanem egyedi, különleges elhelyezésük is kedvelt.


Klasszikus vagy modern?

Klasszikus forma
A klasszikus csillárforma, jellemzői a díszes hajlított fém karok, gyertya kialakítással, többnyire kristályokkal díszítve. Az ilyen csillároknál a fényforrás is jól látható, ezért érdemes a foglalthoz illő gyertyaláng típusú izzókat választani, ezek többek között már nagyon jó minőségű, fényerő-szabályozható Philips Master LED vagy CorePro LED kivitelekben is léteznek, kiváló meleg fehér fénnyel, kifejezetten az ilyen típusú csillárokhoz és falikarokhoz tervezve.

Hogy klasszikus vagy modern csillárt választunk, az az enteriőr egészétől függ. Sokszor a modernebb stílus is különlegessé tehető, egy-két jól elhelyezett csillárral. Igazán sajátossá alakítható a hálószoba, ha az ágy két oldalán lógatunk be két kisebb méretű csillárt.

klasszikus_20150507-131958_1.jpg


Modern, friss sziluett
Az apró LED-eknek köszönhetően a modern csillárok, vagy függesztékek már olyan különleges vízesésformákban is kialakíthatóak, amelyekre eddig nem nyílt lehetőség. Egy részről elsődleges lehet a letisztult dizájn másrészről pedig a kristályok csillogása, amelyet néhány típus esetén változtatható színű RGB LED fény világít meg.
A klasszikus formához hasonlóan az új kialakítású csillároknál is marad a kristályok csillogása, viszont itt már leegyszerűsített, díszes karok nélküli fém vázzal.

vizeses.jpg

letisztult.jpg

 

Kristály minősítése
A csillárok díszítő elemei, a kristályok, gyöngyök és metszett üvegdíszítések. Markslöjd lámpáinknál jelöljük a dekor üvegek jellegét.
Az MC minősítésű díszítőelemek géppel csiszolt ragyogó optikai üvegből készülnek, ilyen például a Borgeby csillár és falikar is.
A Brilliant szóval illetett prizmák, gondos vágással és csiszolással készülnek, brilliánsan csillognak.
Asfour: az a védjegy, ami megfelel a legmagasabb kristály előírásoknak a piacon. Válogatott termékek díszítő elemi, egyedi minőséggel, csillogással és ragyogással.

kristaly.jpg

 képek: pinterest

 

Blog bejegyzés értékelése: