Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Fejjel lefelé lógó növényekkel és dizájn izzókkal turbózott iroda

Beküldve - - - Installáció
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 1028 megjelenés
 • Nyomtatás

Elhatároztuk, hogy ránc felvarrunk kicsit az irodán. A munkálatok és a nagytakarítást követően, úgy éreztük, hogy valami még hiányzik. Már régóta szerettem volna élő növényeket a térbe, de az elhelyezésük nehézsége miatt ez mindig csak terv maradt, mert mindenhol csak kerülgetni vagy pakolgatni kellett volna őket a napi teendők során. Az ablak nyitogatása miatt a párkány már eleve kilőve, és padlón vagy a polcokon sem lett volna megfelelő helyük. Arra gondoltunk, hogy Boskke Sky Planter függő kaspókba ültetjük őket és Plumen termékekkel kombinálva a világítás problémáját is megoldjuk. (Két nagyobb méretű fénycsöves mennyezeti lámpánk van, de nem igazán használjuk ki őket és a fogyasztásuk is nagyobb, mint az energiatakarékos Plumen fényforrásoké.)

 

Plumen Boskke instaláció

Plumen-instalacio11.JPG

 

Felszerelés és hasznos tanácsok

1. A Plumen és Boskke kombinációnk megtervezésénél figyelembe vettük, azt, hogy a fény ne csak dekoráció legyen, hanem a munkaasztalunkat is úgy világítsa meg, hogy kiválthatóak legyenek a fénycsöves lámpák. Az asztalunk közelében már volt egy hálózati kialakítás, ez némiképp egyszerűbbé tette a villanyszerelési munkát és új világításunknak szánt kapcsoló elhelyezését.

 

Villanykapcsoló

 

 

2. Az Plumen függesztőszárak hossza 2 méter, amit különböző kreatív csavarásokkal, kötésekkel, vagy egymásba fonással rövidíteni lehet, de ha szükséges el is vágható a kívánt hossz érdekében. Mivel a mennyezeti rózsában nincs hely a felesleges vezetéknek – mi a praktikum és közlekedés miatt, elvágtunk valamennyit a vezetékből és így rögzítettük a 35x35 centis bútorlapból készült alaphoz, ami a párnafának köszönhetően nem fekszik közvetlenül a mennyezetre, így a vezetékek is elférnek alatta. És még jól is néz ki, ahogy árnyékot vet a plafonra.

 

Vezeték rövidítés

Plumen függeszték szerelése

Takaróelem rögzítése

 

 

3. Egy vékony fúróval még két lyukat fúrtunk az alapra és megnéztük, milyen magasságba kerülnek majd a Boskke kaspók. A Plumen függesztőszárak elvágása után azért még így is elég hosszú textilkábel maradt ahhoz, hogy egy egyszerű feltekeréssel rövidítsük. (A feltekert részt, több helyen azonos színű kábelkötegelővel rögzítettük.)  Így végül a már betekert izzókkal is a megfelelő magasságba kerültek.

 

 Plumen izzók

Vezeték feltekerése

 

 

 

4. A Boskke Sky Planter kaspókból két féle méretűt és színűt választottunk. A kisebb fekete függő virágtartóba mini orchidea került, a nagyobb tört fehér színűbe pedig vitorlavirágot ültettünk.

 

Sky Planter kaspók

 

 

5. A növények Sky Planter-be ültetéséhez egy kevés általános virágföldre is szükség volt, hogy kitöltsék a kaspókat.

 

Kaspó feltöltése virágföldel

 

 

6. Ezután a tartozék hálón található lyukat kissé megnagyobbítottuk, hogy jobban illeszkedjen a növények tövéhez. Majd a hálót a kaspók pereme alá helyeztük.

 

Háló méretre vágása

Védő háló

 

 

7. A Sky Planter kaspókhoz tartozik 1-1 záró tető is, amit szorosan a kaspóra kell illeszteni, majd ütközésig elforgatni. (Itt érdemes figyelni, hogy a nútokba nem kerüljön föld, mert akkor nehezebb az elforgatás.)

 

Záróelem felhelyezése

 

 

8. Amikor megfordítjuk a Boskke kaspókat még egy kevés virágföld kipotyog belőlük, de felfüggesztve ezt már nem tapasztaltuk.

 

Virágföld lerázása

 

 

 

9. A Boskke függő kaspókba ültetett növények locsolása a felső részen történik, itt a lyukakon keresztül egy tartályba csorog a víz és a zöld színű pálcika jelzi a vízszintet.

 

Feltöltés vízzel

 

 

10. A Boskke Sky Planter-ek csomagolása egy hosszabb és egy rövidebb akasztószárat is tartalmaz a felszereléshez. Mi a Plumen-ek magasságához mérten, mindkét kaspónál a rövidebb szárat használtuk.

 

Boskke felhelyezése

 

 

11. A Plumen & Boskke kombinációnk rögtön feltűnik az irodában. Bár a termékek egyenként sem nyújtanak mindennapi látványt, így együtt igazán különlegesek és a növények elhelyezésén túl világítás gondja is megoldódott.

 

Plumen és Sky Planter

Plumen és Boskke instaláció

Plumen izzó és orchidea

Plumen Boskke instaláció 2

Plumen Boskke instaláció 3

 

 

 

Blog bejegyzés értékelése: