Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Fénybarát enteriőrök a természetesség jegyében

Beküldve - - - Lakberendezés
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 786 megjelenés
 • Felíratkozás frissítésekre
 • Nyomtatás

Életünk nagy részét falakkal határolt terekben töltjük, ezért egyáltalán nem mindegy, mennyi természetes és mesterséges fény vesz körül minket - vagy, hogy milyenek a lakás színei és berendezései.

 

A nagy ablakokkal és világos falakkal rendelkező lakótereket, én egész egyszerűen csak „fénybarát enteriőröknek” nevezem, mivel nagyon jól kihasználhatóak a természetes nappali fény előnyei. Bőséges mennyiségű természetes fény érkezhet a ház ablakain, különösképp, ha azok átriumszerű megoldással a tetőn is jelen vannak. A fehér vagy világos, tiszta nyers falszínek tágasabb hatásúnak láttatják a teret és nem nyelik el a fényt. De mit tehetsz, hogy ne legyen túl hideg, vagy unalmas a lakás? Csempésszd be a természetes anyagokat, így megnyugtató, meleg benyomású, kellemes légkört teremthetsz. Jó hír, hogy akár a Vintage, akár a vidéki, a modern, a minimál vagy a skandináv stílus áll közel hozzád, a világos színeket, és a természetes felületeket, kiegészítőket, jól használhatod - a lényeg, az, hogy harmonikus összhatás szülessen.

 

 

fénybarát konyha

 

 

 

Természetesség és világos falak

A már említett fehér vagy natúr, világos színű falakhoz, illenek a föld színei és a természetes fa meleg barna tónusai, így a fából készült felületeket padlón, lépcsőn, vagy a fal egy részén is elképzelheted, de az is szép, ha a bútorok anyagában köszön vissza, vagy épp a lámpa hatása olyan, mintha erezett faanyagból lenne. A lényeg a mértékletesség és az anyagok jó megválasztása.

 

fáborítás a hálószoba falán

 

 

A kiegészítőket tekintve inkább a textúra, mintsem a minta dominál. Jó választás lehet a pamut textil, a szizál szőnyeg, vagy a rattan fonatból készült tárolók, mind-mind természetes anyag, ráadásul rattanból már lámpák is készülnek. A natúr színekhez illenek a bronz, vagy matt króm színű fémek is, amelyeket lámpák formájában szintén megtalálhatsz, épp úgy, mint az áttetsző vagy opálüveg világításokat. Színes virágokkal, vagy zöld növényekkel pedig még természet közelibb irányba terelheted a hatást.

 

 

természetes anyagok a nappaliban

 

78ccadfed17940c0960f8bb4629e53c8.jpg

 

 

 

Világítástervezés és lámpaválasztás

A felületek, berendezések és dekorációk kiválasztása előtt érdemes nagy hangsúlyt fektetni a beltéri világításra. Ha a modern vagy a minimál stílust kedveled, akkor nagyon jól tudsz majd játszani a beépíthető, vagy rejtett világítások fényével, ami igen sokféle és változatos lehet. Az ilyen lámpatestek, nem hangsúlyosak a térben, sőt inkább észrevétlenek, de fényük, annál inkább érvényesül. A különböző típusú, beépíthető lámpákkal, rejtett LED szalagokkal funkcionális, kiemelő, vagy hangulatvilágítás hozható létre. Nyirkos párás helyekre érdemes a magasabb IP védettséggel rendelkező lámpákat választani, amelyek fürdőszobai használatra alkalmasak.

 

 

rejtett fények a fürdőben

 

 képek

 

Blog bejegyzés értékelése: