Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Függesztett fények – Hálószoba világítás másként

Beküldve - - - Lakberendezés
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 2601 megjelenés
 • Nyomtatás

A függesztett típusú világításokat rendszerint inkább a konyhában vagy a nappaliban használják, feladatuk főként asztalok, vagy étkezőpultok megvilágítása. Pedig egy kissé elrugaszkodva az általános trendektől – a függesztett lámpák igazán stílusos és praktikus hálószoba világításként is jól szuperálnak.


Helytakarékos megoldás
Az egyedi megjelenés mellett a helytakarékosság is az ágy melletti függesztett lámpák számlájára írható. Az éjjeli szekrények kicsi bútorok és olykor akad néhány apróság, amit szívesen tartanánk magunk mellett - óra, telefon és könyv vagy egy kedves fotó, mind elfér a világítás pedig a mennyezetre szerelve is megoldható, anélkül, hogy helyet foglalna az éjjeli szekrényen.

 

Elrendezés

Az ágy két oldalán
Meglehet, hogy a felújítás vagy költözés során eszünkbe sem jut, lágyan belógó függesztett lámpákat szerelni az ágy mellé - pedig ahogy a képek is bizonyítják ezzel a megoldással újradefiniálható a klasszikus hálószobai világítás. Függőlámpákból léteznek egy vagy több ágú típusok is, attól függően, hogy milyet választunk, elrendezhetjük őket az ágy két oldalán, mint ahogy asztali lámpák esetében is tennénk.

3agy.ket.vegen.jpg

2agy.ket.vegen.jpg

4agy.ket.vegen.jpg

Az ágy egyik oldalán
Egy ágú függesztékekből 2-3 darabot is felszerelhetünk az ágy egyik oldalára, különböző hosszúságúra állítva a belógás mértékét, így a lámpa fényforrás és egyben a hálószoba egyedi dekorációja is lehet.

1agy.egyik.felen.jpg

2agy.egyik.felen.jpg

Fényerő-szabályozhatóság színekre hangolva
Ahhoz, hogy a hangulatteremtés nagy mesterévé válj, szükséged lehet a Wifi-vel szerelt LIFX okos izzóra. Ez a LED izzó nemcsak 16 millió szín megjelenítésére képes, de fényerő-szabályozható is, és a telefonodra ingyenesen letölthető alkalmazásokkal, számtalan funkcióval felruházható és vezérelhető. Ráadásul E27 foglalatba illik, így a lámpák többségénél használható ez az innovatív fényforrás. Kifejezetten alkalmas hálószobák fényerő- szabályozható és színes hangulatvilágításának kialakításához. Tipp: ahhoz, hogy a színek jól érvényesüljenek, használd világos, fényáteresztő textilernyős lámpatestekben.

Praktikum és kényelemi szempontból fontosak az arányok és belógás mértéke, hogy a pihenést ne zavarja vagy, hogy olvasáshoz is megfelelő magasságú legyen a függeszték elhelyezése. Elsősorban érdemes lemérni a szoba belmagasságát, majd vásárlás előtt tájékozódni a lámpa méreteiről, belógásról és arról, hogy a függesztőszár hossza állítható, rövidíthető-e.

Blog bejegyzés értékelése: