Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Karácsonyi fények és dekorációs tippek Csorba Anita lakberendezőtől

Beküldve - - - Interjú
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 639 megjelenés
 • Nyomtatás

Korábbi cikkükben már olvashattatok egy interjút Csorba Anitával. Most az ünnep apropójából az adventi készülődésről, a díszvilágításról és a 2014-es karácsonyfa trendről beszélgetünk vele. Mindezek mellett Anita kedvenc, saját készítésű ünnepi dekorációját is megmutatjuk.

Ahhoz, hogy az Adventi időszak nyugodt, kellemes hangulatban teljen, és karácsonyig mindenre elegendő időnk jusson, érdemes Időben elkezdeni a készülődést és ebből az adventi díszítés sem maradhat ki.

 

Hogyan kezdjünk hozzá? Ezzel egyidejűleg már a fénydekorációk is helyet kaphatnak?

Amikor elkészítettük, vagy megvásároltuk az adventi koszorúnkat, utána érdemes nekikezdenünk otthonunk feldíszítésének. Két féle taktikát választhatunk: Az egyik, hogy egyszerre mindent kirakunk, feldíszítünk, ez a jellemzőbb. A másik taktika, amit mint pici trükköt javaslok, hogy ne egyszerre, hanem apránként dekoráljunk! Minden alkalommal örülni fogunk lakásunk szépülésének, változásának, és ahogy otthonunk is az ünnepi díszekbe szép lassan felöltözik, a lelkünkbe is begyűrűzik majd ez az érzés. Ígérem, bár több törődést igényel, de pont ezért hatásosabban varázsol el minket is, és több örömöt okoz. Próbáljátok ki. A fénydekoráció pedig elengedhetetlen része a karácsonyi dekorálásnak, hiszen, ahogy egyre kevesebb nappali fénnyel találkozunk, ennek elvonási tünetei lehetnek. Erre igazán jó póteszköz a beltéri és kültéri fénydekoráció! Érdemes élni vele, a lelkünk meghálálja a törődést.

 

 

Az évről évre bővülő termék kínálatnak köszönhetően egyre többféle karácsonyi fénnyel találkozhatunk az üzletekben. Mi számít újdonságnak idén a díszvilágítás terén? Minden évben főleg technikai újdonságokkal találkozunk, nekem például újdonság volt, hogy kapható már elemmel működő LED-es kültéri fénysor is. A formákat tekintve nálam elsőszámú favoritok a gömblámpa füzérek, ilyenkor arany, ezüst és meggypiros színbe öltöztetem őket. Imádom, hogy évszakonként variálhatóak!

 

a1sx2_Original1_ezustfantazia.jpg

 

A dekorációs kellékek piacán, mi magyarok mennyire vagyunk befogadóak a legújabb külföldi trendekre, forma és színvilágot tekintve?

Szerintem pont annyira vagyunk befogadóak amennyire kell! Ez az ünnep arról szól, hogy figyeljünk jobban egymásra, a családunkra és környezetünkre. Az életterünknek minket kell kiszolgálnia, a trendeket akkor kell beengednünk otthonunkba, ha tudunk vele azonosulni. Aki egész évben nyitott az újdonságokra, ízlelgeti őket és megkeresi, mivel tud azonosulni, az karácsonykor is ezt a taktikát fogja követni, és nem fog tévedni!

 

Az ünnep központi eleme a karácsonyfa. Milyen színek vagy színkombinációk alapján induljunk el, ha abszolút trendi fát szeretnénk 2014-ben?

Hajjaj. Mindenki más színkombinációban hisz, mást tart trendinek… Az én személyes véleményem erről az, hogy ami nekünk a szívünkből előcsalogatja a karácsonyi emlékeinket, és az érzést, hogy jó otthon lenni, azt válasszuk. Tavaly egyébként leginkább a két-három színkombinációból feldíszített fák hódítottak. Idén azt gondolom, ezt bolondítják majd meg extra színekkel az emberek, és bevetik majd a bolondos formákat is.

 

Én személy szerint imádom a kézzel készített dekorációkat. Sokszor a legegyszerűbb megoldásokkal is hamisítatlan karácsonyi hangulatot teremthetünk, ráadásul fillérekből. Te készítettél már idén ilyet? Ha igen mi volt az, vagy melyik a kedvenc kreatív, saját kezűleg készített karácsonyi dekorációd?

A legnagyobb kedvencem most az óriás hópihe, amit fa spatulákból készíthetünk el. Ezzel dekorálhatjuk ablakainkat is, de akár egy nagyobb fenyőfát is, fantasztikusan nézne ki a karácsonyfán is. Többféle motívumban is elkészíthetjük, a spatulát pedig könnyen beszerezhetjük akár egy közeli gyógyszertárban is. Alkossunk együtt a családdal, akkor lesz teljes az öröm!

 

a1sx2_Original1_hopihe.png

 

 

 

Blog bejegyzés értékelése: