Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Karácsonyi fényfüzér csipkeburával

Beküldve - - - Kreatív ötletek
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 1480 megjelenés
 • Nyomtatás

blog kép

Extra fénnyel és különleges dekorációval díszítheted otthonod, néhány egyszerű kellék segítségével. A csipke mindig melegséget, hoz a lakásba. Fehér színe és aprólékossága miatt különösen karácsonykor lehet kiváló dekoráció egy biztonságos LED fényfüzérrel házasítva. Ezt a remek ötletet az amerikai Free People oldalon találtam, ahol képeket és leírást adtak a nem mindennapi, ám gyönyörű csipkeburás fényfüzér elkészítéséhez.

Az alkotáshoz ezekre lesz szükséged: néhány darab kisméretű erős lufi (ami szerintem vízibomba), pamutcsipke, szövetmerevítő vagy tapétaragasztó, ecset, vazelin, olló, tű és áttetsző vagy fehér vezetékkel rendelkező biztonságos LED izzósor.

Ezek a tárgyak kellenek az elkészítéshez

 

 1. Vágd a csipkét tetszőleges darabokra. Melyek lehetnek különböző méretűek vagy formájúak, olyan darabok, csíkok, amikkel könnyedén tudsz majd dolgozni.

A csipke anyagból lesz a búra

 

2. A lufikat olyan feszesre fújd fel, hogy majd megfelelő tartást adjanak, de azért bírják a kiképzést. Ezek fogják adni a csipkegömbök alakját és formáját, ideiglenes vázak. Ha felfújtad, gondosan kösd el, nehogy leeresszen és kend be 1 réteg vazelinnel.

Léggömb mint ideiglenes váz

 

3. A szövetmerevítőbe mártott, vagy tapétaragasztóval átkent csipke darabokat, csíkokat helyezd a lufira vagy tekerd körbe velük. Ha tapétaragasztót használsz, a felkenéshez ecsetre is szükséged lesz. A csipkedarabok szélei fedjék egymást, hogy száradás után teljes gömböt alkossanak, és egyben maradjanak. A lufi csomójánál egy kicsi lyuknak kell maradnia. (Később itt tudod majd kihúzni a lufit és beilleszteni az izzósor fényforrásait.)

Csipke átitatása a keményítőbe, ragasztóba

Csipke darabok ráhelyezése a léggömbre

 

4. Annyi lufival tedd ez, amennyi csipkegömböt szeretnél és mindegyiket hagyd a csipkeborítás alatt legalább 8 órán keresztül, vagy ameddig teljesen meg nem száradnak.

Ha már teljesen beborítottuk hagyjuk száradni

 

5. Amikor a csipkeborítás teljesen megszáradt és megkeményedett, lyukaszd ki a lufikat és óvatosan húzd ki őket a csipke bura alól. Majd helyezd bele a fényforrást és tű, cérna segítségével egyszerűen öltsd össze a lyukat.

Ha már meg száradt lyukasszuk ki

8.jpg

 

Szerintem gyönyörű

 

Saját kezűleg készített dolgokat egy kis kézügyességgel és néhány egyszerű, kellék segítségével is alkothatsz. Te elkészítenéd??? Amennyiben elnyerte tetszésed oszd meg ismerőseiddel is....

 

 

Blog bejegyzés értékelése: