Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Ötletek az ünnepi díszkivilágításhoz

Beküldve - - - Karácsony
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 774 megjelenés
 • Nyomtatás

Közeledik a karácsony és a szilveszter, az év végi ünnepi időszak. A készülődés során nagyon sokan nem csak a fenyőt díszítik fel, de otthonukat is. A különböző dekorációk mellett ilyenkor előkerülnek az ünnepi fények is, ezek azonban a kellő odafigyelés hiányában akár veszélyesek is lehetnek.

 

Folyamatosan bővülő kínálat

Az adventi, ünnepi készülődés során a fenyő és lakás beltéri és kültéri feldíszítéséhez nagyon sok eszköz áll rendelkezésünkre a különböző koszorúktól kezdve a függesztékeken és gyertyákon, mécseseken át a karácsonyi égőkig, fényfüzérekig. A hagyományos, klasszikus megoldások mellett minden évnek, így a 2014-esnek is vannak dekorációs trendjei. Az idén divatos megoldások megismerésén túl honlapunkon további ötleteket is kaphatnak Csorba Anita lakberendezőtől, aki a beszélgetésben a különböző fénydekorációkra is kitér.

Amivel a fénydekorok kiválasztása és megvásárlása előtt szembesülünk az, hogy a választék mind árban, mind formában és minőségben igen széles, ráadásul évről évre bővül a kínálat. Kültéri vagy beltéri, hagyományos izzó vagy kedvezőbb fogyasztású LED, kicsi vagy nagy, a lehetőségek száma tényleg szinte végtelen. Van azonban néhány olyan biztonsági kérdés, amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül ahhoz, hogy ünnepünk meghitt és balesetmentes legyen.

 

beltéri izzósor

 

Minőség = biztonság

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a karácsonyi, ünnepi világítást is, mint minden más fényforrást a lakásunkban érdemes szakemberek segítségével megbízható kereskedőtől vásárolni. Ugyan tudjuk, hogy az ár nagyon sok vásárlónál meghatározó, egy-egy megfelelően felkészült eladó vagy ügyfélszolgálat azonban nem csak segíthet a céljainknak legmegfelelőbb világítás kiválasztásában, de a megbízható és ellenőrzött kereskedőkhöz bátran fordulhatunk az esetleges garanciális panaszainkkal is.

Amennyiben kültéri ünnepi fényeket is szeretne otthonára, mindenképp bizonyosodjon meg arról, hogy a kiválasztott termék alkalmas a kültéri használatra. Ennek biztos jele, ha a gyártó a megfelelő IP védettséggel és érintésvédelemmel látja el a terméket. A kültéri használat követelményeiről és az IP védettségről itt írtunk korábbi cikkünkben.

 

kültéri fénydekoráció

 

Sokszínű megoldások

Beltéren a hagyományos gyertyákat egyre inkább kiszorítják az elektromos megoldások. A gyártók azonban – igazodva a vásárlói igényekhez, néhol pedig természetesen generálva is azokat - ezek között is egyre újabb és innovatívabb termékekkel állnak elő. Az idei év egyik abszolút slágere a pamut borítású gömblámpa-füzér, amely lakásunk színeihez, az ünnepi dekoráció egyéb elemihez igazodva különböző színekben és méretekben is kapható és remekül felhasználható nem csak az ünnepi díszkivilágítás során, hanem a mindennapok hangulatvilágításának kialakítására is.

 

gömblámpasor

 

Szintén remek, univerzális választás lehet a Philips myLightAccent LED-es gyertyacsaládja, amelynek tagjai pislákoló fényükkel tökéletesen hozzák a hagyományos gyertyák által keltett hangulatot, azonban azokkal ellentétben a korszerű technológiának köszönhetően nem füstölnek és nem tűzveszélyesek. A választék ezekből is meglehetősen nagy, a különböző szintetikus anyagokból és üvegből készült beltéri változatok mellett a termékcsaládnak kültéren is alkalmazható tagja is elérhető.

 

Led gyertyafény

 

Kis odafigyeléssel, a fantáziánkat szabadon engedve nem csak lakásunkat, otthonunkat, de a lelkünket is ünnepi fénybe és melegségbe burkolhatjuk, az ennek köszönhető kellemes érzés pedig nem feltétlenül múlik el az ünnepek után sem.

 

 

Blog bejegyzés értékelése: