Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Philips Master Led vs. hagyományos izzó összehasonlítás

Beküldve - - - Izzók- fényforrások
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 482 megjelenés
 • Felíratkozás frissítésekre
 • Nyomtatás

Idén ősszel jelent meg kínálatunkban a Philips legújabb LED izzója. Az új fényforrás az ígéretek szerint teljesen alkalmas a hagyományos, 40 wattos villanykörték kiváltására. Mivel mi világítástechnikai eszközöket árulunk, nem "zsákbamacskát", az új terméket egy gyors tesztnek vetettük alá.

Az összehasonlításban egy hagyományos 40 watt teljesítményű izzó és a legújabb, 6 wattos teljesítménnyel bíró, kinézetében a hagyományos izzókra kísértetiesen hasonlító Philips MASTER LED fényforrást eresztettük össze, és őszintén kíváncsiak voltunk, a holland gyár terméke képes lesz-e beváltani az igen merésznek tűnő ígéreteket.

 

A tesztkörnyezet

Objektív eredményt szerettünk volna, ezért mindkét izzót ugyanolyan körülmények között teszteltünk. Összeszereltem egy dugvillás vezetéket, és rákötöttem egy szabvány, E27 csavaros foglalatot. A teljesítmény megállapításához luxmérőt használtam, amelyet a felfüggesztett, fixen rögzített vezeték alá helyeztem el, nagyjából egy méteres távolságban.

 

hozzvalk.JPG

 

Az eredmények

A hagyományos izzóval kezdtem a mérést. A luxmérő 158 lux értéket mutatott, a körte tehát ekkora fényerőt bocsátott ki. Alig egy perces használat után az izzó tűzforró volt, szabad kézzel nem lehetett kivenni a foglalatból, mivel ez a korszerűtlen fényforrás a fogyasztása nagy részét a hőtermelésre használja, így erősen pazarló.

 

Hagyományos 40 wattos izzó

 

Miután a hagyományos izzó kihűlt, és ki tudtam tekerni a foglalatból, behajtottam a Philips MASTER LED izzót is. Bekapcsolás után a mérőműszer 192 lux értéket mutatott, és be kell valljam, ez a fény a szememnek sokkal barátságosabb, kényelmesebb volt. Ez egészen meglepő, ugyanis a led izzókkal kapcsolatosan a legelterjedtebb ellenérv, hogy azoknak barátságtalan, kápráztató, kékes fényük van. A teszt további tapasztalata az volt, hogy a Philips izzójában az üvegen belül található foncsor nagyon jól szórja a ledek által kibocsátott irányfényt, ráadásul az is megállapítható, hogy a led izzó sokkal kisebb mértékben melegedett fel, mint hagyományos társa.

 

Philips Master led 

Összegzés

A teszt eredményeként bátran kimondhatjuk, hogy az új MASTER LED izzók maradéktalanul teljesítik a Philips által tett ígéreteket, alkalmazásukkal funkcióvesztés és egyéb kényelmetlenségek nélkül kiválthatóak a hagyományos körte izzók. Tagadhatatlan, hogy bekerülési értékük magasabb a hagyományos izzók beszerzésére fordítandó összegnél, azonban az alább olvasható, egy éves periódusra lebontott adatok – valamint a honlapunkon elérhető energia kalkulátor – is azt támasztják alá, hogy energiafogyasztásuk jóval alatta marad a hagyományos izzókénak, így üzemeltetésük – különösen folyamatos, vagy egy bekapcsolással hosszú ideig tartó használat mellett – azokénál sokkal gazdaságosabb.

 

A tesztben szereplő terméket megtalálod itt. Az összes Led izzót pedig itt.

 

 

Blog bejegyzés értékelése: