Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Sminkbakik, amiket helyes megvilágítással elkerülhetsz

Beküldve - - - Speciális világítás
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 3153 megjelenés
 • Felíratkozás frissítésekre
 • Nyomtatás

Hogyan világítsunk sminkeléshez?

Nagyon sok nő sminkel alulvilágított fürdőszobában vagy gardróbban, kis fésülködőasztalnál, és közben gyakran arra hivatkoznak, hogy egy kis alapozás, pirosítás és szempillaspirálozás nem is kíván meg többet. Ezzel azonban sokan becsapják magukat, hiszen ha csak az alapozásra gondolunk, éppen ez az egyik legdöntőbb tényező a sminkben. Ha nem jól látjuk az arcunkat az alapozó felvitele során, kimaradhatnak fontos területek, vagy el is túlozhatjuk az egyes részek hangsúlyozását. Nem is beszélve arról, ha nem jó árnyalatú festéket használunk.

 

Éppen ezért mindenképp érdemes a jó megvilágításba beruházni még a legegyszerűbb sminkműveletekhez is. Nézzük, mik a legfontosabb alapelvek ezen a téren:

1. Használjunk keresztvilágítást

Fontos, hogy több forrásból, több irányból érkezzen a fény az arcunkra, hogy ezáltal ne keletkezzenek nagy árnyékok rajta és minden részletet jól láthassunk. A legfontosabb természetesen a tükör körüli fények megválasztása: lehetőleg ne csak a tükör fölött, hanem szemmagasságban, mindkét oldalon helyezzünk el lámpákat. Ezek lehetnek egyszerű, kisebb méretű falikarok is, de jobb eredményt hoznak a hosszú világítótestek. A tükör körüli világítás mellett még figyeljünk arra, hogy a plafonra szerelt lámpát is felkapcsoljuk, hogy kiegyenlítődjenek a fények.

kereszt-vilgtas.jpg

 

2. Nem a fényerő a fontos

A túl erős fény ellaposítja az arcunkat és nem ad színhelyes eredményt, ezért ne arra törekedjünk, hogy minél magasabb fényerőt produkáljon a lámpa. 75-100 wattos világítótesteket használjunk, lehetőleg olyanokat, melyek szórt fényt adnak. Óvakodjunk a hűvös fehér, a sárga és a rózsaszín fényt adó lámpáktól, mert a valóditól teljesen különböző eredményt mutatnak.

szort-feny.jpg

 

3. Lámpatükör a precíziós műveletekhez

Nem elegendő önmagában, de mindenképp hasznos egy jó lámpatükör, ami körvakuhoz hasonlóan keretezi az arcunkat. Általa minden fontos, precíziót igénylő műveletet könnyedén elvégezhetünk és nem kerüli el a figyelmünket egy kósza folt vagy elmosódás sem.

lampatukor.jpg

 

4. Használjunk a lehető legtöbb természetes fényt

Sminkeléshez a természetes fény a legjobb, de általában éppen az hiányzik azokból a helyiségekből, ahol készülődünk. Ha mégis olyan szerencsések vagyunk, hogy ablakhoz ülhetünk, ügyeljünk arra, hogy teljesen a fény felé forduljunk. Érdemes azonban kiegészíteni a kintről beáradó fényt egy kis lámpával még nappal is, hogy ellensúlyozzuk – derítsük - a ránk vetülő árnyékokat.

termszetes-feny.jpg

 

 

Blog bejegyzés értékelése: