Betöltés...
Keresés

Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Világítás az íróasztalon

Beküldve - - - Élettér
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 676 megjelenés
 • Nyomtatás

Már csak néhány nap és ismét becsengetnek. A strandlabdákat és matracokat lassan iskolatáskák és tankönyvek váltják fel. Szeptember 2-án ugyanis hivatalosan is vége a nyári szünidőnek és megkezdődik a tanév. A lassan sárguló falevelek mellett az égbolt is egyre hamarabb sötétedik. Ilyenkor a házi feladatok elvégzéséhez hasznos segítség lehet, egy jól kiválasztott és elhelyezett íróasztali lámpa az iskolások tanulóasztalán. A jó megvilágítás fontos része minden íróasztalnak és tanulósaroknak. Amennyiben megoldható a gyerekek és fiatalok íróasztalát is célszerű a felnőttek dolgozóasztalához hasonlóan úgy elhelyezni, hogy azt minél nagyobb mennyiségben világítsa meg az ablakon át beérkező természetes fény.

tanvkezds-lmpk.jpg

Hol a lámpa helye az asztalon?

Az íróasztali lámpák kiválasztásánál és elhelyezésénél van néhány fontos szempont, amit érdemes figyelembe vennünk ahhoz, hogy a világítótestek segítségünkre legyenek. A dönthető asztallappal rendelkező íróasztalokhoz praktikusak lehetnek a satus rögzítéssel rendelkező vagy csíptetős világítótestek. A satus lámpatestek nagyon stabilak és a legtöbb íróasztali lámpához hasonlóan könnyedén állíthatóak is. Hogy kezünk ne vessen árnyékot a füzetre, a lámpát az író kézzel ellentétes irányba helyezzük el az asztalon, így a zavaró árnyék is elkerülhető. Ha az asztalon monitor is helyet kapott, figyeljünk, hogy abba fény ne tükröződjön. Az íróasztali lámpákat speciális feladatok elvégzéséhez alakították ki, így a legtöbb modellnél a magasság és a fényirány is állítható.

Milyen fényt válasszunk?

Amikor kintről már nem érkezik be természetes fény, tanuláshoz az íróasztali lámpa mellé célszerű általános világítást is kapcsolnunk. Így a mennyezeti lámpa vagy csillár fénye megvilágítja a szobát az íróasztali lámpánk pedig koncentrált fényt biztosít az adott területre. A természetes nappali fényhez leginkább a hagyományos izzók fénye hasonlítható és energiatakarékos változatban is kaphatóak. Az izzó választásnál figyeljünk a megfelelő méretre, ami nem lóg ki a lámpaburából. Amennyiben LED világítást szeretnénk az íróasztalon használni, kerüljük a túlzottan hideg színhőmérsékletű (kékes 5000 kelvin feletti) fényt, mert az ilyen fény fehér papírra vetődve zavaró, kápráztató hatást kelthet. Ellenkező esetben a meleg fehér (2700-3400 kelvin) illetve közép fehér (3500-4900 kelvin) színű LED fények kellemesebbek lehetnek.

 

Érdemes körül nézni áruházunkban, mert egyes termékeink most rendkívül kedvező áron elérhetőek.

 

Blog bejegyzés értékelése:
Tagged in: Lakberendezés Stílus