Betöltés...
Keresés

Megközelítőleg 5,000 évvel ezelőtt egy kis selyemhernyó kezdte el írni a COCOON (azaz selyemgubó) történelmét: a selyemlepke lárvája a selyemhernyó a bebábozódáshoz egy akár 900 méter hosszú szálból gubót sző. Ezután elkezdi a munka legnehezebb folyamatát, ami ahhoz szükséges, hogy lezárja magát a külvilágtól az elkövetkező napokra. Így a kis selyemhernyó akár 300,000 hurokkal maga köré tekeri a selyemszálat, ezzel elkészíti a bábot.

 

Nekünk ez a módszer szolgált modellként, hogy létrehozzuk a COCOON világítótesteket. A COCOON az EGLO által szabadalmaztatott egyedi, különleges formula, ami egy rendkívül erős, könnyen formálható anyag. Ez teszi lehetővé a változatos formák létrehozását. Az anyagnak köszönhetően végtelen lehetőség rejlik a különböző formák létrehozásához, amiben csak a csillagos ég és a tervezők kreativitása szabhat határt.

 

 

A COCOON gyártása három lépésben történik

Szövés

Igaz az alapelv, miszerint a „selyemhernyóból pillangó lesz”. Hiszen a kialakítási folyamat által jól megtervezett drótvázból és a különleges szövetből egy gyönyörű lámpatest alakul ki. Ebben a folyamatban a forgásban lévő vázat körkörösen bevonjuk a szállal és így kialakul az első réteg.

Bevonat

Csupán néhány óra elteltével a COCOON készen áll a második lépésre, a bevonat kialakítására. A beszőtt vázra egy speciális bevonó anyagot viszünk fel, ami összekapcsolódik a fonalakkal és ennek köszönhetően az ernyő egy rendkívüli rugalmasságú burkolatot kap. Az anyag így már elég erős ahhoz, hogy érintés hatására is visszanyerje eredeti formáját.

Befejezés

Végül a lámpatest egy speciális lakkréteget kap. Ez megvédi a szennyeződésektől és lehetővé teszi, hogy az ernyő könnyen, egy nedves kendővel tisztíthatóvá váljon.

 

Az EGLO Avantgarde stílusú COCOON lámpáival különlegessé, izgalmassá teheti otthonát. Az egyedi eljárásnak köszönhetően elkészített világítótestek kellemes, hangulatos fényt árasztanak. A COCOON lámpatestek formavilágának sokszínűsége lehetőséget ad, hogy a termékek közül mindenki megtalálja az otthonába megfelelő világítótesteket. Legyen az mennyezeti, fali, állólámpa vagy függeszték. A különleges vonalvezetésű és formájú termékek mindegyike más-más hangulatot varázsolhat otthonába.

 

http://www.youtube.com/watch?v=LKp28gMMh9Y